LEDENE KOCKE
Za koru:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
3 kašike nesquik praha ili kakaoa
Za preliv:
200 ml mlijeka
2 kašike šećera
3 kašike nesquika
Za fil:
1 l mlijeka
250 g šećera
3 kesice vanilin šećera
16 kašika brašna
250 g margarina
Za glazuru:
100 g čokolade za kuhanje
malo ulja
priprema:
Kora: Jaja umutiti penasto sa šećerom, dodati brašno,
nesquik ili kakao, pa promešati lagano varjačom da se smesa sjedini.
Smesu uliti u podmazan pleh i peći 30
minuta na 200 stepeni. Ostaviti da se ohladi.
Fil: Osvojiti malo mleka i u njemu razmutiti brašno,
ostatak mleka staviti sa šećerom i vanil šećerom da provri. U provrelo dodati umućenu smesu i kuvati uz
stalno mešanje dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
Margarin umutiti penasto pa ga sjediniti sa ohlađenim filom.
Preliv: Mleko i šećer staviti na laganu vatru i mešati da se šećer otopi,
zatim dodati nesquik i mešati dok se i nesquik ne otopi.
Ohlađenu koru izbosti i preliti je sa vrućim prelivom. Ostaviti da se ohladi.
Preko prelivene i ohlađene kore naneti fil.
Zatim preko kolača naneti glazuru
Za koru:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
3 kašike nesquik praha ili kakaoa
Za preliv:
200 ml mlijeka
2 kašike šećera
3 kašike nesquika
Za fil:
1 l mlijeka
250 g šećera
3 kesice vanilin šećera
16 kašika brašna
250 g margarina
Za glazuru:
100 g čokolade za kuhanje
malo ulja
priprema:
Kora: Jaja umutiti penasto sa šećerom, dodati brašno,
nesquik ili kakao, pa promešati lagano varjačom da se smesa sjedini.
Smesu uliti u podmazan pleh i peći 30
minuta na 200 stepeni. Ostaviti da se ohladi.
Fil: Osvojiti malo mleka i u njemu razmutiti brašno,
ostatak mleka staviti sa šećerom i vanil šećerom da provri. U provrelo dodati umućenu smesu i kuvati uz
stalno mešanje dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
Margarin umutiti penasto pa ga sjediniti sa ohlađenim filom.
Preliv: Mleko i šećer staviti na laganu vatru i mešati da se šećer otopi,
zatim dodati nesquik i mešati dok se i nesquik ne otopi.
Ohlađenu koru izbosti i preliti je sa vrućim prelivom. Ostaviti da se ohladi.
Preko prelivene i ohlađene kore naneti fil.
Zatim preko kolača naneti glazuru
Nema komentara:
Objavi komentar