Translate

subota, 4. srpnja 2015.

LEDENE KOCKE

                                 LEDENE KOCKE


Za koru:

    6 jaja
    6 kašika šećera
    6 kašika brašna

  3 kašike nesquik praha ili kakaoa 

Za preliv:

    200 ml mlijeka
    2 kašike šećera
    3 kašike nesquika


Za fil:

    1 l mlijeka
    250 g šećera
    3 kesice vanilin šećera
    16 kašika brašna
    250 g margarina


Za glazuru:

    100 g čokolade za kuhanje
    malo ulja




priprema:



Kora: Jaja umutiti penasto sa šećerom, dodati brašno,
nesquik ili kakao, pa promešati lagano varjačom da se smesa sjedini.


Smesu uliti u podmazan pleh i peći 30
 minuta na 200 stepeni. Ostaviti da se ohladi.



Fil: Osvojiti malo mleka i u njemu razmutiti brašno,
ostatak mleka staviti sa šećerom i vanil šećerom da provri. U provrelo dodati umućenu smesu i kuvati uz
 stalno mešanje dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.



Margarin umutiti penasto pa ga sjediniti sa ohlađenim filom.


Preliv: Mleko i šećer staviti na laganu vatru i mešati da se šećer otopi,
 zatim dodati nesquik i mešati dok se i nesquik ne otopi.


Ohlađenu koru izbosti i preliti je sa vrućim prelivom. Ostaviti da se ohladi.


Preko prelivene i ohlađene kore naneti fil.


Zatim preko kolača naneti glazuru

Nema komentara:

Objavi komentar