Translate

subota, 4. srpnja 2015.

Pileći paprikaš sa krompirom






   Pileći paprikaš sa krompirom  


SASTOJCI:

    1 pile
    1 kg krompira
    1 dl ulja
    1 šargarepa
    1 paradajz
    1 kašičina paradajza iz tube
    2 glavice crnog luka
    1 paprika
    aleva paprika
    peršunov list
    mleveni biber
    so


PRIPREMA:


Očišćeno pile iseći na komade i oprati.

Na zagrejanom ulju ili masti propržiti sitno iseckan crni luk,
 dodati na kolutove isečenu šargarenu, isečenu papriku, meso,
posoliti po ukusu, sipati pola čaše vode i dinstati uz povremeno
dolivanje vode. Kada je meso upola kuvano dodati kašičicu paradajza
iz tube, malo aleve naprike, očišćen i na kocke isečen krompir, naliti
pola litra vode i sve zajedno kuvati dok ne bude gotovo. Kuvan paprikaš
skinuti sa vatre, umešati pola kašičice sitno iseckanog peršunovog lista i malo mlevenog bibera


izvor:http://www.recepti.com

Nema komentara:

Objavi komentar