Pileći paprikaš sa krompirom
SASTOJCI:
1 pile
1 kg krompira
1 dl ulja
1 šargarepa
1 paradajz
1 kašičina paradajza iz tube
2 glavice crnog luka
1 paprika
aleva paprika
peršunov list
mleveni biber
so
PRIPREMA:
Očišćeno pile iseći na komade i oprati.
Na zagrejanom ulju ili masti propržiti sitno iseckan crni luk,
dodati na kolutove isečenu šargarenu, isečenu papriku, meso,
posoliti po ukusu, sipati pola čaše vode i dinstati uz povremeno
dolivanje vode. Kada je meso upola kuvano dodati kašičicu paradajza
iz tube, malo aleve naprike, očišćen i na kocke isečen krompir, naliti
pola litra vode i sve zajedno kuvati dok ne bude gotovo. Kuvan paprikaš
skinuti sa vatre, umešati pola kašičice sitno iseckanog peršunovog lista i malo mlevenog bibera
izvor:http://www.recepti.com
Nema komentara:
Objavi komentar