Translate

subota, 4. srpnja 2015.

Rolat od palačinki i kajgane

Rolat od palačinki i kajgane




Sastojci:


    100 g brašna
    1 jaje
    na vrh noža soli
    1 kašika ulja
    1 dl mleka
    0,5 dl vode
    Za palačinku od jaja:
    2 jajeta
    2 kašike brašna
    trunčica soli
    Za fil:
    2 dl kisele pavlake
    100 g krem sira
    1 kašika sušenog povrća


Priprema


Napraviti testo za palačinke umutiti jaje, dodati ulje i so i
 brašno, sve izmešati pa dodati mleko i vodu. Napraviti lepu
 masu bez grudvica. Ispeći palačinke na aparatu za palačinke.
Umutiti dva jaja i polako dodati dve kašike brašna, umutiti da
bude bez grudvica. Od te mase ispeći 1 palačinku kao kajganu.
 Ostaviti da se malo prohlade, za to vreme pomešati kiselu pavlaku
 i krem sir. Uzeti tepciju i prvo staviti palačinku, premazati filom
pa posuti sušenim povrćem, preko staviti palačinku od jaja, preko nje
 ponovo fil, preko fila ponovo palačinku i premazati ostatkom fila.
 Ostaviti jednu kašiku fila za premazivanje odozgo. Uviti rolat od palačinki.
 Umotati u foliju i ostaviti da se ohladi. Ohladjen rolat premazati filom i posuti sa malo sušenog povrća.

Ostaviti još malo da povrće upije sok iz fila. Seći komade željene debljine i služit


izvor: http://www.recepti.com

Nema komentara:

Objavi komentar