Translate

ponedjeljak, 6. srpnja 2015.

lambada kocka

                                       LAMBADA KOCKE

   
Kora:

    4 jaja
    4 kašike šećera
    1 kašika ulja
    4 kašika brašna
    1 prašak za pecivo


Narandža deo:

    1l soka od narandže ( djus )
    3 pudinga od vanile
    2 kašike šećera ili po želji jer je sok već sladak


Beli krem:

    500 ml mleka
    150 gr šećera ili po ukusu
    70 gr gustina
    250 gr margarina ili 200 ml slatke pavlake


Glazura:


    100 gr crne čokolade
    2 kašike ulja
    2 kašike mleka 



Kora:

    4 jaja
    4 kašike šećera
    1 kašika ulja


    4 kašika brašna
    1 prašak za pecivo


Narandža deo:



    1l soka od narandže ( djus )
    3 pudinga od vanile
    2 kašike šećera ili po želji jer je sok već sladak


Beli krem:

    500 ml mleka
    150 gr šećera ili po ukusu
    70 gr gustina
    250 gr margarina ili 200 ml slatke pavlake

Glazura:

    100 gr crne čokolade
    2 kašike ulja
    2 kašike mleka


Priprema:


Rernu uključiti da se greje na 180 stepeni.

Ulupati belanca sa šećerom u jak šne, pa dodati žumanca, zatim ulje, sve muteći.

Na kraju umešati brašno i prašak za pecivo i izliti masu u pleh dimenzija 23 x 38 ili približnih ( veliki od rerne )

Peći oko 15 minuta, pazite da ne potamni.

Dok se kora peče pravite beli fil.

Umutiti gustin, šećer i malo hladnog mleka a ostatak staviti da provri, pa kad provri zakuvati razmućenu smesu i mešati dok se ne zgusne.

Ostaviti da se hladi, pa kad se potpiuno ohladjeno ulupati margarin i dodati mu ohladjne krem ili ulupati i dodati slatku pavlaku.

Slatka pavlaka mora biti čvrsto umućena ali ne previše jer će se pretvoriti u maslac.

Razmutiti puding, šećer i malo soka od narandze a ostatak kstaviti da provri.

Kada provri sok dodati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne pa još vruć puding preliti preko mlako kore.

Ostaviti da se stegne.

Preko ohladjenog pudinga naneti beli krem i odgore poslagati rer petit keksa umoćenog u mleko.

Petit keks požete staviti i na deo sa sokom, to odaberite sami.

Za glazuru na paru stavite čokoladu ulje i mleko i kada se otope i sjedine prelijte kolač.

Ostavite da se stegne i ohladi pa poslužiti



izvor: brzikolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar