Translate

subota, 4. srpnja 2015.

CELER I LIMUN KAO NARODNI LIJEK PROTIV ...

   CELER I LIMUN KAO NARODNI LJIJEK PROTIV...


sastojci
 
3 limuna 
500 gr svježih listova i stabljika listova 
1 litar vode

priprema


Vodu prokuhati i ostaviti da se ohladi.
Limun dobro oprati i isjeći ga na komade,sve zajedno sa korom.Celer takođe na grubo nasjeckati, limun i celer dobro samljeti(najbolje u blenderu).Kada se dobije fina kašasta masa preliti je prokuhanom vodom i dobro izmiješati.Poklopiti i ostaviti da ostoji preko noći ujutro procijediti napitak naliti u staklenu flašu. Piti ujutro i naveče po 0,5 dl napitka,prije jela.


Ovaj napitak protiv povišenog holesterola nama neželjenih efekata a često može sniziti i nivo triglicerida   Poželjno je za vreme ove vrste lečenja izbegavati slatko. Nakon 2-3 meseca proveriti nivo holesterola.
 Ako je moguće napitak pripremati od neprskanog limuna.


 Čaj od celera protiv reume

Staviti da provri 1/2 l vode zatim ubaciti 20 grama lišća celera, poklopiti i pustiti da se prokuva 2-3 minuta. Skinuti sa vatre i ostaviti poklopljeno da se prohladi. Procediti i piti tokom dana. Za lečenje reume poželjno je svakodnevno piti po 4 šolje čaja od celera u trajanju od 4-6 nedelja.


Celer i med

Celer i med pomoćiće iscrpljenom organizmu da se brže oporavi. Za to je potrebno narendati koren celera i pomešati ga sa dve kašike meda. Uzimati više puta dnevno po jednu malu kašiku mešavine.

Uopšte je dobro jesti salatu od mešavine jednakih delova narendanog celera i narendane jabuke.

Nema komentara:

Objavi komentar