Translate

petak, 10. srpnja 2015.

PILEĆA DŽIGARICA

                                PILEĆA DŽIGARICA


Sastojci:

500 g pileće džigerice

300 g crnog luka

2 kašike ulja

2 kašike crvene mlevene paprike
so biber

peršunov list

600 g kuvanog krompira

200 g crnog hleba




priprema:




Na ulju propržiti crni luk sečen na rezanca, dodati pileću džigericu i prodinstati. Po potrebi jelo nalivati vodom. Pred kraj dodati začine i još malo prodinstati. Džigericu servirati uz bareni krompir i crni hleb.
Sirova pileća džigerica veoma često može biti mikrobiološki kontaminirana. Potrebno je preduzeti mere predostrožnosti kako bi pripremljena džigerica bila bezbedna za upotrebu. Najbolja je kada se iseče na manje komade i peče dok iz nje ne prestane da curi ružičasta sukrvica.



izvor:www.kuhinjica.rs

Nema komentara:

Objavi komentar