Translate

nedjelja, 5. srpnja 2015.

POHOVANI PUNJENI PALAČINKI

                                 POHOVANI PUNJENI PALAČINKI


sastojci:


Ispeci palacinke kao i inace kada pravimo od brasna, malo soli, mleka, 2 jaja, kisele ili obicne vode.

Peci tanke palacinke nemoraju biti debele.


Fil:

U jednoj ciniji izmesati sir za pitu, 2 tvrdo kuvana jaja iseckana na kockice, 1 krastavcic iseckan na kockice, seckanu na kockice sunku ili salamu.

Potom to sve posoliti po ukusu (ako je sir vec kupljen slan onda netreba soliti).


priprema:





Na jedan kraj palacinke staviti fila i malo razmazati, levu i desnu stranu preklopiti do sredine (kao kada pravimo sarmu), onda testo urolati.

Tako uraditi sa svim ostalim palacinkama.

Svaku urolanu palacinku prvo umociti u brasno, pa onda u jaja i na kraju u mrvice (prezle).

Peci ih na ulju ili masti sa jedne i druge strane.

Pecene stavljati na salvetu da upije masnocu.


 izvor:tortekolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar