POHOVANI PUNJENI PALAČINKI
sastojci:
Ispeci palacinke kao i inace kada pravimo od brasna, malo soli, mleka, 2 jaja, kisele ili obicne vode.
Peci tanke palacinke nemoraju biti debele.
Fil:
U jednoj ciniji izmesati sir za pitu, 2 tvrdo kuvana jaja iseckana na kockice, 1 krastavcic iseckan na kockice, seckanu na kockice sunku ili salamu.
Potom to sve posoliti po ukusu (ako je sir vec kupljen slan onda netreba soliti).
priprema:
Na jedan kraj palacinke staviti fila i malo razmazati, levu i desnu stranu preklopiti do sredine (kao kada pravimo sarmu), onda testo urolati.
Tako uraditi sa svim ostalim palacinkama.
Svaku urolanu palacinku prvo umociti u brasno, pa onda u jaja i na kraju u mrvice (prezle).
Peci ih na ulju ili masti sa jedne i druge strane.
Pecene stavljati na salvetu da upije masnocu.
izvor:tortekolaci.com
sastojci:
Ispeci palacinke kao i inace kada pravimo od brasna, malo soli, mleka, 2 jaja, kisele ili obicne vode.
Peci tanke palacinke nemoraju biti debele.
Fil:
U jednoj ciniji izmesati sir za pitu, 2 tvrdo kuvana jaja iseckana na kockice, 1 krastavcic iseckan na kockice, seckanu na kockice sunku ili salamu.
Potom to sve posoliti po ukusu (ako je sir vec kupljen slan onda netreba soliti).
priprema:
Na jedan kraj palacinke staviti fila i malo razmazati, levu i desnu stranu preklopiti do sredine (kao kada pravimo sarmu), onda testo urolati.
Tako uraditi sa svim ostalim palacinkama.
Svaku urolanu palacinku prvo umociti u brasno, pa onda u jaja i na kraju u mrvice (prezle).
Peci ih na ulju ili masti sa jedne i druge strane.
Pecene stavljati na salvetu da upije masnocu.
izvor:tortekolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar