Translate

nedjelja, 5. srpnja 2015.

ARGENTINSKI ĆEVAPI

                                            ARGENTINSKI ĆEVAPI


Za ćevape:

    300 gr mlevenog mesa
    300 gr krompira
    2 jajeta
    biber, peršun, so i soda bikarbona


Za sos:

    100ml neutralne pavlake
    1 čen belog luka
    peršun
    100ml majoneza





Priprema ćevapa:


Krompir oprati i obariti. Obaren krompir prohladiti pa očistiti i izrendati na krupnijoj rešetki. Dodati mu meso, jedno jaje i jedno žumance.

Belance će vam ostati za pohovanje. Dodati na vrh noža sode bikarbone, so i biber pa smesu izmešati i lepo ujednačiti.

Oblikujte ćevape i ostavite u fižider da se malo stegnu. Pripremite smesu za pohovanje i ispohujte ćevape, mada i n emorate, lepo se peku i ne lepe se.

Priprema sosa: Izmešajte pavlaku, majonez, peršun i sitno iseckan, možete i izgnječen beli luk pa ostavite ga u frižider

izvor:domacirecepti.net/

Nema komentara:

Objavi komentar