KOLAČ ROZEN KOCKE
SASTOJCI
1 pakovanje Rozen kora
750 ml mlijeka
200 gr šećera
1 vanilin šećer
2 čepa ruma
125 gr čokolade za kuhanje 40 gr kakaa
45 gr gustina
125 gr margarina
GLAZURA:
200 gr čokolade za kuhanje
6 žlica ulja
čokoladne mrvice po želji
KAKO PRIPREMITI ROZEN KOCKE
1. Kakao, gustin, šećer, vanilin šećer i rum pomiješajte sa 200 ml mlijeka, a ostalo mlijeko stavite kuhati.
2. Kada mlijeko zakuha sklonite sa vatre i dodajte pripremljene sastojke, nastavite kuhati na srednjoj vatri stalno miješajući.
3. Kada bude dovoljno gusto, sklonite sa vatre i dodajte iskidanu čokoladu i izrezan margarin na listiće, pa miješajte dok se ne istopi.
4. Nije potrebno čekati, tako da možete odmah krenuti sa mazanjem kora.
5. Sve kore jednako premažite, osim zadnje.
6. Ostavite sve da prenoći u frižideru, možete gore staviti nešto da ravna kolač
7. Slijedeći dan prelijte sa glazurom, ali prije toga ostavite kolač barem 15-tak minuta na sobnoj temperaturi da se glazura od hladnoće ne stvrdne prije nego ju razmažete.
ČOKOLADNA GLAZURA
1. Čokoladu i ulje istopite na pari.
2. Malo prohladite, tek toliko da nije previše tekuće.
3. Kada se glazura počne stezati, možete po želji dodati čokoladne mrvice kao dekoraciju. Ne treba odmah nakon premazivanja glazure dodati mrvice, jer će propasti.
izvor:/www.kolaci.biz/
SASTOJCI
1 pakovanje Rozen kora
750 ml mlijeka
200 gr šećera
1 vanilin šećer
2 čepa ruma
125 gr čokolade za kuhanje 40 gr kakaa
45 gr gustina
125 gr margarina
GLAZURA:
200 gr čokolade za kuhanje
6 žlica ulja
čokoladne mrvice po želji
KAKO PRIPREMITI ROZEN KOCKE
1. Kakao, gustin, šećer, vanilin šećer i rum pomiješajte sa 200 ml mlijeka, a ostalo mlijeko stavite kuhati.
2. Kada mlijeko zakuha sklonite sa vatre i dodajte pripremljene sastojke, nastavite kuhati na srednjoj vatri stalno miješajući.
3. Kada bude dovoljno gusto, sklonite sa vatre i dodajte iskidanu čokoladu i izrezan margarin na listiće, pa miješajte dok se ne istopi.
4. Nije potrebno čekati, tako da možete odmah krenuti sa mazanjem kora.
5. Sve kore jednako premažite, osim zadnje.
6. Ostavite sve da prenoći u frižideru, možete gore staviti nešto da ravna kolač
7. Slijedeći dan prelijte sa glazurom, ali prije toga ostavite kolač barem 15-tak minuta na sobnoj temperaturi da se glazura od hladnoće ne stvrdne prije nego ju razmažete.
ČOKOLADNA GLAZURA
1. Čokoladu i ulje istopite na pari.
2. Malo prohladite, tek toliko da nije previše tekuće.
3. Kada se glazura počne stezati, možete po želji dodati čokoladne mrvice kao dekoraciju. Ne treba odmah nakon premazivanja glazure dodati mrvice, jer će propasti.
izvor:/www.kolaci.biz/
Nema komentara:
Objavi komentar