Translate

subota, 4. srpnja 2015.

PUNJENI BATACI

                               PUNJENI BATACI


sastojci:

    4 veća pileća bataka sa karabatakom
    1 kašika suvog biljnog začina
    1 kašika mlevene crvene paprike
    po ukusu biber
    so
    kari
    bosiljak






Za punjenje:

    1/2 čaše kisele pavlake
    1 kašičica senfa
    100 g šunkarice
    100 g trapista


I još:

    ulje
    alu folija
    čačkalice








priprema:




 Batake raskostiti.

Uzeti donji deo bataka, nožem zaseći kožicu, skroz okolo kosti.

Seći oštrim nožem skroz uz kost bataka i karabataka.

Pomagajući se nožem lagano skidati meso sa kosti,
 jednom rukom držite kost, a drugom nožem odvajate, (ide lako).

Kada ste to uradili, obe kosti od bataka i karabataka,
 uzmete u ruku i oko zgloba sečete meso.

Tako dobijenu šniclu, izlupajte čekićem, pa začinite.

Pavlaku i senf pomešajte, pa premažite, stavite šunkaricu i
 sir i umotajte ili samo poklopite, (ako imate više šunke i sira kao ja ;) )

Povežite čačkalicama. Meso uvaljajte u začine. U tepsiju sipajte ulja.
 Meso uvijte u foliju i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni. U foliji pecite pola sata,
nakon toga skinite foliju i pecite još po malo prelivajući uljem, da se dobije zlatno žuta boja.

Servirajte uz rižu, krompir... Kao prilog servirajte svežu salatu.

Nema komentara:

Objavi komentar