PUNJENI BATACI
sastojci:
4 veća pileća bataka sa karabatakom
1 kašika suvog biljnog začina
1 kašika mlevene crvene paprike
po ukusu biber
so
kari
bosiljak
Za punjenje:
1/2 čaše kisele pavlake
1 kašičica senfa
100 g šunkarice
100 g trapista
I još:
ulje
alu folija
čačkalice
priprema:
Batake raskostiti.
Uzeti donji deo bataka, nožem zaseći kožicu, skroz okolo kosti.
Seći oštrim nožem skroz uz kost bataka i karabataka.
Pomagajući se nožem lagano skidati meso sa kosti,
jednom rukom držite kost, a drugom nožem odvajate, (ide lako).
Kada ste to uradili, obe kosti od bataka i karabataka,
uzmete u ruku i oko zgloba sečete meso.
Tako dobijenu šniclu, izlupajte čekićem, pa začinite.
Pavlaku i senf pomešajte, pa premažite, stavite šunkaricu i
sir i umotajte ili samo poklopite, (ako imate više šunke i sira kao ja ;) )
Povežite čačkalicama. Meso uvaljajte u začine. U tepsiju sipajte ulja.
Meso uvijte u foliju i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni. U foliji pecite pola sata,
nakon toga skinite foliju i pecite još po malo prelivajući uljem, da se dobije zlatno žuta boja.
Servirajte uz rižu, krompir... Kao prilog servirajte svežu salatu.
sastojci:
4 veća pileća bataka sa karabatakom
1 kašika suvog biljnog začina
1 kašika mlevene crvene paprike
po ukusu biber
so
kari
bosiljak
Za punjenje:
1/2 čaše kisele pavlake
1 kašičica senfa
100 g šunkarice
100 g trapista
I još:
ulje
alu folija
čačkalice
priprema:
Batake raskostiti.
Uzeti donji deo bataka, nožem zaseći kožicu, skroz okolo kosti.
Seći oštrim nožem skroz uz kost bataka i karabataka.
Pomagajući se nožem lagano skidati meso sa kosti,
jednom rukom držite kost, a drugom nožem odvajate, (ide lako).
Kada ste to uradili, obe kosti od bataka i karabataka,
uzmete u ruku i oko zgloba sečete meso.
Tako dobijenu šniclu, izlupajte čekićem, pa začinite.
Pavlaku i senf pomešajte, pa premažite, stavite šunkaricu i
sir i umotajte ili samo poklopite, (ako imate više šunke i sira kao ja ;) )
Povežite čačkalicama. Meso uvaljajte u začine. U tepsiju sipajte ulja.
Meso uvijte u foliju i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni. U foliji pecite pola sata,
nakon toga skinite foliju i pecite još po malo prelivajući uljem, da se dobije zlatno žuta boja.
Servirajte uz rižu, krompir... Kao prilog servirajte svežu salatu.
Nema komentara:
Objavi komentar