Translate

ponedjeljak, 6. srpnja 2015.

SUPA OD CVEKLE

                                  SUPA OD CVEKLE

sastojci:


750g
cvekle
jedna
glavica crvenog luka
malo
majčine dušice
malo
peršuna
-
supe (od kocke, mesa, povrća i sl.)jedno
žumance
jedna
kašika maslaca ili margarina




priprema:

Uzeti srednje komade cvekle, dobro ih oprati pa staviti u vodu da se kuhaju u koju smo dodali glavicu crvenog luka cijelu, malo peršuna i malo majčine dušice.

Kada je kuhana i mekana izvaditi je iz vode, oguliti i propasirati.

U propasiranu cveklu dodati pripremljenu supu po izboru (može od kocke) tj. razrijediti je na željenu gustoću.

Kuhati je kratko vrijeme, a onda na kraju začiniti razmućenim žumancetom.

Na kraju dodati komad maslaca.

U supu možete po izboru dodati kajmak, pavlaku, vrhnje... 


izvor: .bosanskikuhar.ba

Nema komentara:

Objavi komentar