SASTOJCI: 600 g šnicli od goveđe plećke 1 glavica luka 2 čena belog luka 2-3 mrkve koren celera 500 g svežeg paradajza ili iz konzerve 1 veća jabuka 4-6 suvih šljiva malo maslinovog ulja 20 g maslaca kocka za goveđu supu brašno, sol, biber, mešavina začina od povrća prilog: njoki od krompira - 600 g krompira, 300 g brašna, 2 jaja, 0,5 dl ulja, malo muškatnog orašćića, 40 g ribanog sira PRIPREMA:
šnicle posoliti, izlupati, staviti u brašno i kratko propržiti s obe strane na vrelom ulju da dobiju zlatnu boju poredati pržene šnicle u vatrostalnu posudu i dodati oguljenu, izrezanu na kockice; jabuku, mrkvu, celer, oguljeni paradajz, luk, suve šljive i začine kocku za supu otopiti u 3 dl vode i preliti meso posudu poklopiti ili prekriti alu folijom i staviti u rernu da se peče oko 2 h na 190 ⁰C (zavisi koliko je stara govedina)- proveravati da li ima dovoljno tekućine kada meso omekša izvaditi ga, a povrće i voće propasirati štapnim mikserom, dodati 2 kašike brašna i umak kratko prokuvati ( dodati ako je potrebno još začina ) poredati meso u vatrostalnu posudu , preliti umakom , narezati listiće maslaca i vratiti u rernu da se kuva još desetak minuta (ako je potrebno dodati malo vode ili supe) njoki : krompir u ljusci oprati i staviti u slanu vodu kuvati omekšani, vrući krompir oguliti i propasirati dodati razmućena jaja, ulje, sol, muškatni oraščić i prosejano brašno umesiti testo i podeliti na više manjih komada a svaki komad razviti kao valjak debljine 3 cm i rezati komadiće duge 2 cm njoke kuvati u slanoj vodi 3-4 min a zatim ih izvaditi i staviti u hladnu vodu ocediti i staviti na nauljeni , ugrejani lim i naribati sir
Nema komentara:
Objavi komentar