Sastojci za 4 osobe 150 g šargarepe 2 kašike seckanog peršuna malo ulja 0.50 l vode 200 g pirinča 1 kašike vegete po ukusu soli 300 g graška 600 g svinjskog mesa malo brašna
Priprema: -Očistite šargarepu i iseckajte je na kockice. -U veću posudu stavite šargarepu i grašak. -Dodajte pirinač koji ste prethodno isprali u 3-4 vode. -Sitno naseckajte peršun pa i njega dodajte u posudu. -Dodajte kašiku vegete i sve dobro promešajte. -Ukoliko ste protivnik upotrebe ovakvih začina, povrće možete samo posoliti. -Meso isecite na male komade i dobro ga izlupajte čekićem. -Dosolite meso po ukusu. -Namažite pleh uljem. -Svaki komad mesa uvaljate u brašno pa slažite u podmazan pleh tako da prekrijete celu površinu pleha. -Preko prvog reda mesa rasporedite povrće, a onda složite još jedan red mesa. -Prilikom slaganja mesa povedite računa da imate približno istu količinu mesa i u prvom i u drugom redu. -Nalijte oko ½ l vode u pleh, prekrijte ga aluminijumskom folijom i pecite oko sat vremena na 200°C. -Desetak minuta pred kraj pečenja, sklonite foliju da bi meso dobilo rumenu boju. Posluženje: Jelo služiti toplo.
Nema komentara:
Objavi komentar