MIX OBLATNA KOCKICE
SASTOJCI:
Fil 1
400g smokvi (suhe)
100g grožđica
-sok jedne naranče
Fil 2
400g mljevenih oraha
200ml mlijeka
2 kašike puder šećera
2 kašikice arome (rum)
Fil 3
700ml mlijeka
2 pudinga okus vanille
250g putera
5 kašika šećera
Glazura
100g čokolade (crne)
30g čokolade (bijele)
2 kašike krema ( 1 bijeli 1 crni krem )
1 kašika ulja
PRIPREMA:
Za ovo su potrebne četiri oblatne 24x29 cm.
Priprema glazure:
Crnu čokoladu sa pola kašike ulja i kašiku crnog krema rastopiti na pari. Isto odraditi i sa bijelom čokoladom i bijelim kremom.
Fil:1
Smokve, grožđice sa sokom narandže na sitno samljeti.
Fil:2
Mlijeko prokuhati pa uliti u mljevene orahe, šećer i rum. Masu izmijesiti i ostaviti da se hladi.
Fil:3
Oba pudinga i šećer skuhati u 700ml mlijeka i ostaviti na stranu da se hladi. Puter omekšan na sobnoj temperaturi izmiksati, pa dodavati kašiku po kašiku hladnog pudinga. Miksati da se dobije glatak krem.
Priprema oblatne:
streč foliom prekriti odgovarajuću tepsiju, pa preko staviti prvu oblatnu.
Na prvu oblatnu nanijeti fil:1, preko opet oblatnu, pa fil:2, preko fila 2, opet oblatnu sa filom 3, zatim, preklopiti oblatnom 4.
Preko nanijeti pripremljenu glazuru kao što je na slici. Mustrice izvlačiti sa čačkalicom!
Oblatnu ostaviti u frižider na par sati, a najbolje preko noći!
SASTOJCI:
Fil 1
400g smokvi (suhe)
100g grožđica
-sok jedne naranče
Fil 2

200ml mlijeka
2 kašike puder šećera
2 kašikice arome (rum)
Fil 3
700ml mlijeka
2 pudinga okus vanille
250g putera
5 kašika šećera
Glazura
100g čokolade (crne)
30g čokolade (bijele)
2 kašike krema ( 1 bijeli 1 crni krem )
1 kašika ulja
PRIPREMA:
Za ovo su potrebne četiri oblatne 24x29 cm.
Priprema glazure:
Crnu čokoladu sa pola kašike ulja i kašiku crnog krema rastopiti na pari. Isto odraditi i sa bijelom čokoladom i bijelim kremom.
Fil:1
Smokve, grožđice sa sokom narandže na sitno samljeti.
Fil:2
Mlijeko prokuhati pa uliti u mljevene orahe, šećer i rum. Masu izmijesiti i ostaviti da se hladi.
Fil:3
Oba pudinga i šećer skuhati u 700ml mlijeka i ostaviti na stranu da se hladi. Puter omekšan na sobnoj temperaturi izmiksati, pa dodavati kašiku po kašiku hladnog pudinga. Miksati da se dobije glatak krem.
Priprema oblatne:
streč foliom prekriti odgovarajuću tepsiju, pa preko staviti prvu oblatnu.
Na prvu oblatnu nanijeti fil:1, preko opet oblatnu, pa fil:2, preko fila 2, opet oblatnu sa filom 3, zatim, preklopiti oblatnom 4.
Preko nanijeti pripremljenu glazuru kao što je na slici. Mustrice izvlačiti sa čačkalicom!
Oblatnu ostaviti u frižider na par sati, a najbolje preko noći!
Nema komentara:
Objavi komentar