isplatljiv recept za ajvar uz malo uloženog truda i vremena
Sastojci 5 kg paprika 2,5 kg plavih patliđana 7,5 dcl ulja 5-10 feferona (ovisno volite li blaži ili ljući, sami odredite količinu feferona) 0,5 l alkoholnog octa 2,5 l vode 3 žlice soli 3 žlice šećera žlica papra u zrnu Priprema
-Oprati
patlidžane i papriku, papriku očistiti od sjemenki i sve narezati na
kockice. U lonac s hladnom vodom staviti ocat, sol, šećer, papar u zrnu i
feferone. Kad voda zavrije stavljati na kockice paprike i patliđana da
provrije.
- Ovisno o veličini lonca, količina paprike i patliđana će ohladiti
ključalu vodu, a kad ponovno zavrije nakon 2-3 minute izvaditi patliđane
i papriku, staviti na stanu da se ohladi. - Ovo ponavljati dok se
sva paprika i patliđani ne kratno ne prokuhaju. Na flajš mašinu (ili u
multipraktiku) samljeti ohlađene paprike, patliđana i feferone, staviti u
lonac (najbolji je plitki, a širok), dodati ulje i kuhati 2 sata na
srednje jakoj vatri uz kontinuirano mješanje. - Može se staviti u
pečnicu na 180°C, gdje se peče tri 3 i pol sata, a svakih pola sata je
potrebno izvaditi iz pečnice i promješati.
Nema komentara:
Objavi komentar