PRAVLJENJE TAHRANE

SASTOJCI:
1/2 kg paradajza
3-4 kg brašnahttp://recepti-balkana.blogspot.com/
PRIPREMA:
Paradajz se izriba na rende ili se ispasira,šta je kome lakše.
Doda se brašno i zakuhava se kao i kruh što se zakuha,ali mora
biti malo tvrđe tijesto.Ostavi se u zdjeli 3-4 dana da ukisne.
Nakon 3-4 dana uzme se sprava zvana rešeto i tare se tahrana .
Rasporedi se u tepsije i ostavi da se dobro osuši.Osušenu tahranu
spakovati u papirne fišeke,a ja ih stavim u ladicu od frižidera


1/2 kg paradajza
3-4 kg brašnahttp://recepti-balkana.blogspot.com/
PRIPREMA:
Paradajz se izriba na rende ili se ispasira,šta je kome lakše.
Doda se brašno i zakuhava se kao i kruh što se zakuha,ali mora
biti malo tvrđe tijesto.Ostavi se u zdjeli 3-4 dana da ukisne.
Nakon 3-4 dana uzme se sprava zvana rešeto i tare se tahrana .
Rasporedi se u tepsije i ostavi da se dobro osuši.Osušenu tahranu
spakovati u papirne fišeke,a ja ih stavim u ladicu od frižidera
Nema komentara:
Objavi komentar