twix čokoladice
sastojci:
500g mliječne čokolade,
350g mekanih karamel bombona,
400g petit keks ili drugog po izboru,
60ml mlijeka,
4 kašike putera.
priprema:
- Čokoladu istopite na pari, pa sipajte
u pleh koji ste obložile samoljepljivom folijom.
Ubacite u frižider da se čokolada stegne. Keks
sameljite i dodajte mu istopljeni puter,
pa mešajte dok ne dobijete smesu poput vlažnog peska.
-Karamele ubacite u šerpicu, dodajte mlijeko i topite
na srednjoj temperaturu dok ne dobijete glatku masu.
Izvadite pleh sa čokoladom, pa pospite sa mljevenim
kesom i dobro pritisnite i utabajte. Prelijte karamelom
i vratite sve u frižider da se stegne.
-Izvadite iz pleha na ravnu površinu i isijecite nožem
na štangle. Svaku prelijte istopljenom čokoladom i ponovo
ubacite u frižider da se stegne.
Nakon toga možete da poslužite svoje twix čokoladice! Prijatno!

500g mliječne čokolade,
350g mekanih karamel bombona,
400g petit keks ili drugog po izboru,
60ml mlijeka,
4 kašike putera.
priprema:
- Čokoladu istopite na pari, pa sipajte
u pleh koji ste obložile samoljepljivom folijom.
Ubacite u frižider da se čokolada stegne. Keks
sameljite i dodajte mu istopljeni puter,
pa mešajte dok ne dobijete smesu poput vlažnog peska.
-Karamele ubacite u šerpicu, dodajte mlijeko i topite
na srednjoj temperaturu dok ne dobijete glatku masu.
Izvadite pleh sa čokoladom, pa pospite sa mljevenim
kesom i dobro pritisnite i utabajte. Prelijte karamelom
i vratite sve u frižider da se stegne.
-Izvadite iz pleha na ravnu površinu i isijecite nožem
na štangle. Svaku prelijte istopljenom čokoladom i ponovo
ubacite u frižider da se stegne.
Nakon toga možete da poslužite svoje twix čokoladice! Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar