ČOKOLADNI KOLAČ
sastojci:
kore:
50 dkg glatkog brašna
20 dkg šećera u prahu
2 kom jaja
5 dkg Zvijezda margarina
1 kom prašak za pecivo
2 dcl kiselog vrhnja
kore:
1 kom Zvijezda margarin
1 l mlijeka
20 dkg šećera
20 dkg čokolade za kuhanje
9 dkg oštrog brašna
glazura od čokolade:
2 žlica/e ulja
12 dkg Zvijezda margarina
15 dkg čokolade za kuhanje
priprema:
U zdjeli promiješati brašno,prašak za pecivo i šećer u prahu,
dodati margarin i razraditi rukama.Zatim dodati razmućena jaja
i 2-3 žlice kiselog vrhnja i umijesiti tijesto.
Tijesto podijeliti na 5 jednakih dijelova.
Razvaljati koru u veličini lima te staviti na okrenuti lim .
Prije pečenja koru ispikati vilicom.
Kada se kore ohlade kuhati kremu .U mlijeko staviti čokoladu ,pustiti da mlijeko zakipi miješajući da se čokolada otopi. Brašno i šećer razmutiti u malo mlijeka i ukuhati kao puding u mlijeko i čokoladu. Kuhati nekoliko minuta i u kipuće dodati margarin.
Kore filati sa vrućom kremom obavezno. Ostaviti da se mađarica ohladi i stavitit neki teret na nju te ostaviti tako najmanje 6 sati .
Na kraju ide čokoladna glazura koju kuhamo na pari.
sastojci:
kore:
50 dkg glatkog brašna
20 dkg šećera u prahu
2 kom jaja
5 dkg Zvijezda margarina
1 kom prašak za pecivo
2 dcl kiselog vrhnja
kore:
1 kom Zvijezda margarin
1 l mlijeka
20 dkg šećera
20 dkg čokolade za kuhanje
9 dkg oštrog brašna
glazura od čokolade:
2 žlica/e ulja
12 dkg Zvijezda margarina
15 dkg čokolade za kuhanje
priprema:
U zdjeli promiješati brašno,prašak za pecivo i šećer u prahu,
dodati margarin i razraditi rukama.Zatim dodati razmućena jaja
i 2-3 žlice kiselog vrhnja i umijesiti tijesto.
Tijesto podijeliti na 5 jednakih dijelova.
Razvaljati koru u veličini lima te staviti na okrenuti lim .
Prije pečenja koru ispikati vilicom.
Kada se kore ohlade kuhati kremu .U mlijeko staviti čokoladu ,pustiti da mlijeko zakipi miješajući da se čokolada otopi. Brašno i šećer razmutiti u malo mlijeka i ukuhati kao puding u mlijeko i čokoladu. Kuhati nekoliko minuta i u kipuće dodati margarin.
Kore filati sa vrućom kremom obavezno. Ostaviti da se mađarica ohladi i stavitit neki teret na nju te ostaviti tako najmanje 6 sati .
Na kraju ide čokoladna glazura koju kuhamo na pari.
Nema komentara:
Objavi komentar