Translate

utorak, 30. lipnja 2015.

ČOKOLADI KOLAČ

                                                ČOKOLADNI KOLAČ

sastojci:


kore:

50 dkg    glatkog brašna
20 dkg    šećera u prahu
2 kom    jaja
5 dkg    Zvijezda margarina
1 kom    prašak za pecivo
2 dcl    kiselog vrhnja


kore:

1 kom    Zvijezda margarin
1 l    mlijeka
20 dkg    šećera
20 dkg    čokolade za kuhanje
9 dkg    oštrog brašna



glazura od čokolade:

2 žlica/e ulja
12 dkg    Zvijezda margarina
15 dkg    čokolade za kuhanje 



priprema:



U zdjeli promiješati brašno,prašak za pecivo i šećer u prahu,
dodati margarin i razraditi rukama.Zatim dodati razmućena jaja
i 2-3 žlice kiselog vrhnja i umijesiti tijesto.

Tijesto podijeliti na 5 jednakih dijelova.
Razvaljati koru u veličini lima te staviti na okrenuti lim .
Prije pečenja koru ispikati vilicom.

Kada se kore ohlade kuhati kremu .U mlijeko staviti čokoladu ,pustiti da mlijeko zakipi miješajući da se čokolada otopi. Brašno i šećer razmutiti u malo mlijeka i ukuhati kao puding u mlijeko i čokoladu. Kuhati nekoliko minuta i u kipuće dodati margarin.
Kore filati sa vrućom kremom obavezno. Ostaviti da se mađarica ohladi i stavitit neki teret na nju te ostaviti tako najmanje 6 sati .
Na kraju ide čokoladna glazura koju kuhamo na pari.

Nema komentara:

Objavi komentar