Translate

četvrtak, 18. lipnja 2015.

pita od visanja

                                          PITA OD VIŠANJA





Sastojci:

 
    500 g tankih kora za pitu
    500-600 g višanja
    šećer
    mlevena plazma
    100 ml ulja
    100 ml mineralne vode (može i obična)

Priprema:



Vodu i ulje staviti da provri, a zatim skloniti i ostaviti da se prohladi.

 Kore podeliti na 3 ili 4 grupe. Ako je to 18 kora, onda možete odvojiti
po 6 ili ako ih imate manje onda na  4 ili 5.

Staviti prvu koru i premazati pripremljenim uljem i vodom, zatim staviti
i preostale kore iz grupe, koje takođe premažete. Na poslednju koru rasporedite
 blago oceđene višnje, 2 ravne kašike plazme i 5 kašika šećera.
Bočne strane preklopite na 2-3 cm (da vam ne bi cureo fil), a zatim sa kotra
strane uviti rolat. Odmah složiti na pripremljeni pleh na koji ste stavili
 papir za pečenje. Tako uraditi i sa preostalim korama i višnjama. Sve rolate
 premazati pripremljenim uljem i staviti u hladnu rernu i tek je onda uključite
na 200 °C. Kada se rerna zagrejala, smanjite temperaturu na 180 °C. Pecite pitu
 40-45 minuta ili dok ne porumeni. Kada je pita pečena, dok je još u plehu,
 poprskati je vodom i pokriti suvom krpom. Ostavite da se pita prohladi, pa
je tek onda isecite i pospite šećerom u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar