Translate

ponedjeljak, 29. lipnja 2015.

ŠAMPITA

                                                         ŠAMPITA       









 
sastojci:

  10 jaja
  5 kasika brasna
  1 kg secera



 Priprema:



Odvojiti zumanca od bjelanaca.
Umutiti zumanca sa 2 kasike secera i dodati 5 kasika brasna.Staviti da se pece 30 minuta na 180 stepeni (pleh prethodno pouljiti i posuti brasnom).
Pecenu koru pustiti da se ohladi.
Bjelanca umutiti sa 2 kasike secera tako gusto da se ne moze izruciti iz posude.
1 kg secera pokriti vodom da bude samo malo iznad secera te pustiti da se kuha agda tj secerni sirup.
Kad je agda gotova, a mora biti gusta gotovo kao med tada je ljevamo polako u bjelanca i ujedno miksamo tu masu koja raste od dodane  vagde.
Pustiti da se ohladi i preliti preko kora.



               

Nema komentara:

Objavi komentar