LESKOVAČKA SALATA
Sastojci za 4 osobe
1 kašičice vegete
2 kašike sirćeta
2 čena belog luka
malo soli
1 dl vode
4 kašike suncokretovog ulja
1 kg paprike
Oljuštite i očistite paprike. Možete odstraniti i semenke i peteljke, ali je naš savet da to ne činite kako bi svi sokovi ostali u paprici.
Pre nego što počnete da čistite paprike, uvijte ih u plastičnu foliju i ostavite ih na toplom mestu neko vreme. Na ovaj način ćete lakše oljuštiti paprike.Priprema preliva
Sipajte ulje u malu činiju i dodajte zgnječeni beli luk.
Dodajte so i vegetu.
Sipajte još vode i sirćeta i stavite preliv na vruću ringlu.
Sve što je još potrebno da uradite je da prelijete paprike, servirate ih i uživate u njihovom ukusu.
Sastojci za 4 osobe
1 kašičice vegete
2 kašike sirćeta
2 čena belog luka
malo soli
1 dl vode
4 kašike suncokretovog ulja
1 kg paprike
Priprema:
Ispecite paprike sa svake strane na velikoj ringli, a možete koristiti i električni roštilj.
Oljuštite i očistite paprike. Možete odstraniti i semenke i peteljke, ali je naš savet da to ne činite kako bi svi sokovi ostali u paprici.
Pre nego što počnete da čistite paprike, uvijte ih u plastičnu foliju i ostavite ih na toplom mestu neko vreme. Na ovaj način ćete lakše oljuštiti paprike.Priprema preliva
Sipajte ulje u malu činiju i dodajte zgnječeni beli luk.
Dodajte so i vegetu.
Sipajte još vode i sirćeta i stavite preliv na vruću ringlu.
Sve što je još potrebno da uradite je da prelijete paprike, servirate ih i uživate u njihovom ukusu.
Nema komentara:
Objavi komentar