Translate

četvrtak, 11. lipnja 2015.

LESKOVAČKA SALATA

  LESKOVAČKA SALATA



 Sastojci za 4 osobe
1 kašičice    vegete
2 kašike    sirćeta
2 čena    belog luka
malo    soli


1 dl    vode
4 kašike    suncokretovog ulja
1 kg    paprike


Priprema:

Ispecite paprike sa svake strane na velikoj ringli, a možete koristiti i električni roštilj.
Oljuštite i očistite paprike. Možete odstraniti i semenke i peteljke, ali je naš savet da to ne činite kako bi svi sokovi ostali u paprici.
Pre nego što počnete da čistite paprike, uvijte ih u plastičnu foliju i ostavite ih na toplom mestu neko vreme. Na ovaj način ćete lakše oljuštiti paprike.
Priprema preliva
Sipajte ulje u malu činiju i dodajte zgnječeni beli luk.
Dodajte so i vegetu.
Sipajte još vode i sirćeta i stavite preliv na vruću ringlu.
Sve što je još potrebno da uradite je da prelijete paprike, servirate ih i uživate u njihovom ukusu.

Nema komentara:

Objavi komentar