Translate

četvrtak, 4. lipnja 2015.

LJETNA HLADNA SALATA

                                             LJETNA SALATA


Za dvije osobe.
  • 100 g tjestenine (fusilli, penne ili farfalle npr.)
  • ¼ svježeg krastavca
  • ½ male glavice komorača
     
  • jednaka količina ljubičastog kupusa
  • 125 g kozica


Preljev:
  • 1,5 žlica milerama
  • žlica maslinovog ulja
  • 1 češanj čenjaka
  • šaka sitno nasjeckanog kopra
  • sol, papar

  1. Skuhajte tjesteninu u velikoj količini slane vode. Kad je gotova, operite je pod mlazom hladne vode i ostavite da se do kraja ohladi.
  2. Kozice vrlo kratko prokuhajte u kipućoj vodi.
  3. Krastavce narežite na kockice, a komorač i ljubičasti kupus na trakice pa sve pomiješajte s tjesteninom. Ubacite i kozice.
  4. Pomiješajte sastojke za preljev i dodajte ga mješavini tjestenine, povrća i kozica.
  5. Lagano izmiješajte, po potrebi dodatno posolite i popaprite i poslužite odmah.

Nema komentara:

Objavi komentar