LJETNA SALATA
Za dvije osobe.
Preljev:
Za dvije osobe.
- 100 g tjestenine (fusilli, penne ili farfalle npr.)
- ¼ svježeg krastavca
- ½ male glavice komorača
- jednaka količina ljubičastog kupusa
- 125 g kozica
Preljev:
- 1,5 žlica milerama
- žlica maslinovog ulja
- 1 češanj čenjaka
- šaka sitno nasjeckanog kopra
- sol, papar
- Skuhajte tjesteninu u velikoj količini slane vode. Kad je gotova, operite je pod mlazom hladne vode i ostavite da se do kraja ohladi.
- Kozice vrlo kratko prokuhajte u kipućoj vodi.
- Krastavce narežite na kockice, a komorač i ljubičasti kupus na trakice pa sve pomiješajte s tjesteninom. Ubacite i kozice.
- Pomiješajte sastojke za preljev i dodajte ga mješavini tjestenine, povrća i kozica.
- Lagano izmiješajte, po potrebi dodatno posolite i popaprite i poslužite odmah.
Nema komentara:
Objavi komentar