Translate

ponedjeljak, 29. lipnja 2015.

ČOKOLADNE BANANICE

                                 ČOKOLADNE BANANICE




    
sastojci:

-šećer 800g.
- želatin 30g.
- ekstrat od banane 1
- čokolada za kuhanje     150g.
- malo margarina 1 kasika



priprema:


Prokuhati 2dl. vode sa 800 grama secera.
Posebno razmutiti 30g. zelatina sa 1dl. vode i ostaviti da odstoji 5 minuta.
Nakon 5 minuta ove dve smese spojiti i mutiti dok se dobro ne zgusne.
U umucenu smesu staviti ekstrat od banane i jos malo mutiti.
Zatim sipati u podmazan pleh i cekati da se ohladi.
Odgore preliti glazurom: istopiti 150 g cokolade sa 1 kasikom margarina i malo mlijeka ili vode.
Napravljene bananice staviti u hladnu prostoriju ili frizider.

Nema komentara:

Objavi komentar