Translate

srijeda, 10. lipnja 2015.

RECEPT ZA AJVAR

PEČENI AJVAR


isplatljiv recept za ajvar uz malo uloženog truda i vremena


Sastojci


    5 kg paprika
    2,5 kg plavih patliđana
    7,5 dcl ulja
    5-10 feferona (ovisno volite li blaži ili ljući, sami odredite količinu feferona)
    0,5 l alkoholnog octa
    2,5 l vode
    3 žlice soli
    3 žlice šećera žlica papra u zrnu


Priprema


 -Oprati patlidžane i papriku, papriku očistiti od sjemenki i sve narezati na kockice. U lonac s hladnom vodom staviti ocat, sol, šećer, papar u zrnu i feferone. Kad voda zavrije stavljati na kockice paprike i patliđana da provrije.                                                                        - Ovisno o veličini lonca, količina paprike i patliđana će ohladiti ključalu vodu, a kad ponovno zavrije nakon 2-3 minute izvaditi patliđane i papriku, staviti na stanu da se ohladi.
   - Ovo ponavljati dok se sva paprika i patliđani ne kratno ne prokuhaju. Na flajš mašinu (ili u multipraktiku) samljeti ohlađene paprike, patliđana i feferone, staviti u lonac (najbolji je plitki, a širok), dodati ulje i kuhati 2 sata na srednje jakoj vatri uz kontinuirano mješanje.
   - Može se staviti u pečnicu na 180°C, gdje se peče tri 3 i pol sata, a svakih pola sata je potrebno izvaditi iz pečnice i promješati.

Nema komentara:

Objavi komentar