Translate

petak, 19. lipnja 2015.

ČORBA OD MLJEVENOG MESA

                      ČORBA OD MLJEVENOG MESA                      

 

  SASTOJCI:

2 kašike griza,
1 jaje,
1 veza zeleni (peršun i paškanat),
1 šargarepa,
 400 g mljevenog junećeg mesa,

 1/2 čaše kisele pavlake
 suvi začin, so, biber, lovorov list,
 sok od limuna po ukusu.


PRIPREMA:

U šerpu s malo vode stavite da se dinsta mljeveno juneće meso i rendanu zelen. Dodajte so i začin, dolijte još vode i ostavite da se na tihoj vatri kuva čorbica. Dodajte biber i lovorov list.

Umutite jaje, dodajte griz, pola pavlake i malo vode. Ovu smjesu dodajte pri kraju kuvanja, još malo kuvajte čorbu i zakiselite je po ukusu sokom od limuna.

Na kraju dodajte sitno sjeckan peršunov list.

Nema komentara:

Objavi komentar