Translate

četvrtak, 11. lipnja 2015.

Šareni đuveč

                            Šareni đuveč

________________________________________

Sastojci za 4 osobe
150 g    šargarepe
2 kašike    seckanog peršuna
malo    ulja
0.50 l    vode
200 g    pirinča
1 kašike    vegete
po ukusu    soli
300 g    graška
600 g    svinjskog mesa
malo    brašna 


Priprema:
-Očistite šargarepu i iseckajte je na kockice.
-U veću posudu stavite šargarepu i grašak.
-Dodajte pirinač koji ste prethodno isprali u 3-4 vode.
-Sitno naseckajte peršun pa i njega dodajte u posudu.
-Dodajte kašiku vegete i sve dobro promešajte.
-Ukoliko ste protivnik upotrebe ovakvih začina, povrće možete samo posoliti.
-Meso isecite na male komade i dobro ga izlupajte čekićem.
-Dosolite meso po ukusu.
-Namažite pleh uljem.
-Svaki komad mesa uvaljate u brašno pa slažite u podmazan pleh tako da prekrijete celu površinu pleha.
-Preko prvog reda mesa rasporedite povrće, a onda složite još jedan red mesa.
-Prilikom slaganja mesa povedite računa da imate približno istu količinu mesa i u prvom i u drugom redu.
-Nalijte oko ½ l vode u pleh, prekrijte ga aluminijumskom folijom i pecite oko sat vremena na 200°C.
-Desetak minuta pred kraj pečenja, sklonite foliju da bi meso dobilo rumenu boju.
Posluženje:
Jelo služiti toplo.





















Nema komentara:

Objavi komentar