Translate

subota, 13. lipnja 2015.

PILEĆI PAPRIKAŠ

                                                                PILEĆI PAPRIKAŠ

Sastojci

- 1 pile
- 1 kg krompira
- 1 dl ulja
- 1 šargarepa
- 1 paradajz
- 2 glavice crnog luka
- 1 kašičica paradajz-soka
- 1 paprika
- aleva paprika
- peršunov list
- mleveni biber, so



Priprema


Očišćeno pile iseći na komade i oprati.
Na zagrejanom ulju ili masti propržiti sitno iseckan crni luk,
 šargarepu i papriku. Meso posoliti po ukusu, sipati pola
čaše vode i dinstati uz dolivanje vode po potrebi. Kad je
 meso upola kuvano, dodati kašičicu paradajz-sosa, malo aleve
paprike i krompir. Na to naliti još pola litra vode i sve
zajedno kuvati dok meso i krompir ne budu mekani. Pred kraj
začiniti mlevenim biberom i peršunom.

Nema komentara:

Objavi komentar