Translate

srijeda, 3. lipnja 2015.

PEČURKE SA SLANINOM

PEČURKE SA SLANINOM


Sastojci: 

8-većih šampinjona

150g mesnate slanine

3dl mlijeka i kašika putera

1 puna kašika brašna 

20g parmezana

1 veći paradajz i manji brokoli

mješavina začina ulje,so

PRIPREMA:

1. Drške šampinjona odvojiti od klobuka i isjeci na kocke.Mesnatu slaninu takođe isjeći na kocke.

2. Na malo ulja propržiti sjeckane drške šampinjona  a potom dodati slaninu te i nju kratko propržiti.

3.Klobuke šampinjona posebno propržiti na vrelom ulju.

4. Brokulu iskidati na svjetove i obariti u slanoj vodi.

5. Posebno otopiti puter a zatim dodati brašno i kratko propržiti.Postepeno dolivati mlijeko i miješati dok se ne zgusne.na kraju dodati parmezan i začine po ukusu te promiješati.

6. Klobuke šampinjona napuniti smjesom od slanine, preko nje staviti po 1 cvijet brokule i preliti bešamelom.

7. Paradajz isjeći na kolutove pa na svaki kolut paradajza staviti po 1 punjenu pečurku.

Nema komentara:

Objavi komentar