Translate

četvrtak, 18. lipnja 2015.

juneći papirkaš

               JUNEĆI PAPRIKAŠ              


Sastojci:    
- juneće meso 700g
- krompir 250-300g
- crni luk 2 glavice
- grašak 60-70g
- paradajz 1
- lovorov list 1
- ulje     1dl
- mlevena crvena paprika 3 kašičice
- biber 1/2 kašičice
- beli luk 2 čena
- šargarepa 3 veće
- so, začin, voda, brašno    


 

Uputstvo za pripremu:

    U šerpu zagrejati ulje i propržiti 3 minuta seckan crni i beli luk i šargarepu.
 U to dodati list od lovora i juneće meso seckano na komade od oko 2-3cm. Posoliti
i pobiberiti i neprestano mešati dok meso ne dobije belu boju. Oljuštiti paradajz
i preseci ga na četvrinu i dodati mesu. Dodati mlevenu papriku i naliti sa vodom
onoliko da prekrije sve sastojke u šerpi. Poklopiti i ostaviti da se dinsta 30 do
40min uz povremeno mešanje i dolivanje vode. Dinsta se sve dok vodica ne postane
tamno braon i kremasta. 

    Dok se meso dinsta, oljuštite krompir i isečite ga na osrednje komade. Dodajte
krompir i grašak mesu i nalite još malo vode. Dodajte 2-3 kašičice začina i poklopite
da se dinsta dok se krompir ne skuva. Kada je već sve skuvano u to dodati 2 kašike brašna
 i pažljivo mešati da se ne bi napravile grudvice. (Brašno se dodaje u zavisnosti od toga
 koliko ste vode stavili)

Nema komentara:

Objavi komentar