GOVEĐA SUPA
Sastojci
600 g govedine za supu
1,5 l vode
so, biber u zrnu
300 g šargarepe
100 g korena celera
100 g korena peršuna
veća glavica luka
list kupusa
list kelja
grančica celera
100 g rezanaca
kašika seckanog peršuna
Priprema
Oprano meso stavite u hladnu vodu i čim zakipi,
dodajte so, očišćeno korenasto povrće, nekoliko
zrna bibera i luk koji ste prethodno prepekli na ringli.
Za bistru supu posebnog ukusa, možete dodati po list kupusa
i kelja, kao i grančicu celera. Poklopite i ostavite da ponovo
provri. Nema potrebe da skidate „penu”, jer listovi kupusa
i kelja to urade umesto vas. Tad smanjite temperaturu i na
laganoj vatri kuvajte supu dva puna sata.
Izvadite meso, supu procedite u drugu šerpu, dodajte rezance,
ostavite da provri i isključite vatru. Nek supa ostane na ringli
i ne dižite poklopac.
Sastojci
600 g govedine za supu
1,5 l vode
so, biber u zrnu
300 g šargarepe
100 g korena celera
100 g korena peršuna
veća glavica luka
list kupusa
list kelja
grančica celera
100 g rezanaca
kašika seckanog peršuna
Priprema
Oprano meso stavite u hladnu vodu i čim zakipi,
dodajte so, očišćeno korenasto povrće, nekoliko
zrna bibera i luk koji ste prethodno prepekli na ringli.
Za bistru supu posebnog ukusa, možete dodati po list kupusa
i kelja, kao i grančicu celera. Poklopite i ostavite da ponovo
provri. Nema potrebe da skidate „penu”, jer listovi kupusa
i kelja to urade umesto vas. Tad smanjite temperaturu i na
laganoj vatri kuvajte supu dva puna sata.
Izvadite meso, supu procedite u drugu šerpu, dodajte rezance,
ostavite da provri i isključite vatru. Nek supa ostane na ringli
i ne dižite poklopac.
Nema komentara:
Objavi komentar