Translate

srijeda, 3. lipnja 2015.

ORANŽ SALATA

                             Oranž salata                           

 

Sastojci

  • 130 gr pirinča (mera za nekuvanog)
  • 1 šargarepa
  • 2-3 kiselih krastavčića
  • 100 gr šunke
  • 100 gr čajne
  • 100 gr kačkavalja ili tvrdog sira
  • 2 pune kašike ajvara
  • po potrebi kisela pavlaka
  • po ukusu so 
  •  

    Priprema

    1. Skuvajte pirinač u posoljenoj vodi.
      Šargarepu iseckajte na kockite, pa obarite i nju.
      Na kockice iseckajte i krastavčiće, šunku, čajnu i kačkavalj, pa dodajte oceđen i prohlađen pirinač i šargarepu. Promešajte. Dodajte ajvar, promešajte.
      Na kraju dodajte pavlaku po želji, u zavisnosti od toga koliko želite da vam salata bude gusta.
      Ja ne volim previše "tečne" salate, pa sam stavila oko 2 kašike pavlake. Na kraju posolite po ukusu i poslužite.

    Posluživanje

    Naravno, kao i većina krem salate, i ova je bolja i ukusnija kad odstoji barem nekoliko sati u frižideru.
    Uživajte!

Nema komentara:

Objavi komentar