Translate

subota, 27. lipnja 2015.

TJESTENINA S UMAKOM OD PILETINE I PAPRIKE

         TJESTENINA S UMAKOM OD PILETINE I PAPRIKE



SASTOJCI

300 g pilećih prsa
1 crvena paprika (cca 160 g)
1 zelena paprika (cca 160 g)
1 velika glavica luka
3 režnja češnjaka
200 ml bijelog vina
200 ml tople vode i 1 žlica brašna
ili 200 ml vode u kojoj se kuhala tjestenina
1 vrhom puna žličica estragona
sol
papar
maslinovo ulje
400 g linguine tjestenine 




PRIPREMA




Piletinu isplahnite pod mlazom hladne
vode pa je pobrišite kuhinjskim ubrusom i
narežite na male kockice (oko 1 – 2 cm).
Kockice piletine kratko prepecite na
2 – 3 žlice ugrijanog maslinovog
ulja kako bi uhvatili lijepu boju.
Piletinu izvadite iz tave i ostavite sa
strane pokrivenu kako se ne bi hladila.
Paprike i luk sitno narežite, a češnjak nasjeckajte.
Pirjajte luk i paprike na maslinovom ulju u
kojem se pekla piletina, a kad omekšaju dodajte češnjak
i nastavite pirjati dok i češnjak ne uhvati boju.
 Sada vratite piletini u tavu i sve zalijte
s bijelim vinom, dodajte sol, papar i estragon,
smanjite vatru i kuhajte dok vino ne ishlapi.
Jednu žlicu brašna razmutite
u 200 ml tople vode pa i to dodajte piletini.
Umjesto brašna i vode možete odvojiti i
200 ml vode u kojoj se kuhala tjestenina pa to dodati piletini.
Nastavite kuhati dok ne dobijete lijepi i gusti umak.
Tjesteninu skuhajte prema uputi na pakiranju,
pomiješajte je s kuhanim umakom i poslužite posipano
parmezanom ili Grana Padano sirom.

Nema komentara:

Objavi komentar