FRANCUSKA SALATA
priprema:
300 g kuhanog graška
300 g kuhane mrkve
200 g kiselih krastavaca
600 g kuhanog krumpira
5 tvrdo kuhanih jaja*
600 ml salatne kreme**
ili majoneze od interesantno3-4 jaja
1 veća jabuka, kiselija
1 VŽ sol
U zavisnoti u kiselosti krastavaca možda i ocat
priprema:
Skuhajte sastojke za francusku salatu, dakle mrkvu, krumpir (u slanoj vodi neoguljen) i grašak. Kuhajte svako odvojeno, jer imaju različita vremena kuhanja.
Mrkvu prije kuhanja narežite na kockice.
Sve sastojke poslje kuhanja odmah obavezno stavite u hladnu vodu, da bi se zaustavio proces kuhanja.
Uzmite neku sortu krumpira koja je inače dobra za pečenje jer se taj krumpir najbolje reže kad je kuhan i ne drobi se.
Količina sastojaka za francusku salatu može odudarati, ali zadržite omjere.
Sve sastojke narežite na sitne kockice i dobro ih ocijedite. Ne smiju biti mokri, jer će inaće francuska salata biti mljackava.
Dodajte sol, salatnu kremu i po potrebi malo octa.
Ja sam radio francusku salatu bez jaja, ali ako radite sa njima dodajte i njih narezane na sitne kockice.
Lagano promješajte. Dosolite ako treba.
Francuska salata se konzumira ohlađena, dakle prije konzumiranja ostavite je na hladnom par sati, da se sastojci prožmu.
priprema:
300 g kuhanog graška
300 g kuhane mrkve
200 g kiselih krastavaca
600 g kuhanog krumpira
5 tvrdo kuhanih jaja*
600 ml salatne kreme**
ili majoneze od interesantno3-4 jaja
1 veća jabuka, kiselija
1 VŽ sol
U zavisnoti u kiselosti krastavaca možda i ocat
priprema:
Skuhajte sastojke za francusku salatu, dakle mrkvu, krumpir (u slanoj vodi neoguljen) i grašak. Kuhajte svako odvojeno, jer imaju različita vremena kuhanja.
Mrkvu prije kuhanja narežite na kockice.
Sve sastojke poslje kuhanja odmah obavezno stavite u hladnu vodu, da bi se zaustavio proces kuhanja.
Uzmite neku sortu krumpira koja je inače dobra za pečenje jer se taj krumpir najbolje reže kad je kuhan i ne drobi se.
Količina sastojaka za francusku salatu može odudarati, ali zadržite omjere.
Sve sastojke narežite na sitne kockice i dobro ih ocijedite. Ne smiju biti mokri, jer će inaće francuska salata biti mljackava.
Dodajte sol, salatnu kremu i po potrebi malo octa.
Ja sam radio francusku salatu bez jaja, ali ako radite sa njima dodajte i njih narezane na sitne kockice.
Lagano promješajte. Dosolite ako treba.
Francuska salata se konzumira ohlađena, dakle prije konzumiranja ostavite je na hladnom par sati, da se sastojci prožmu.
Nema komentara:
Objavi komentar