Translate

ponedjeljak, 29. lipnja 2015.

francuska salata

                                      FRANCUSKA SALATA



priprema:

 300 g kuhanog graška
 300 g kuhane mrkve
 200 g kiselih krastavaca
 600 g kuhanog krumpira
 5 tvrdo kuhanih jaja*
 600 ml salatne kreme**

 ili majoneze od interesantno3-4 jaja
 1 veća jabuka, kiselija
 1 VŽ sol
 U zavisnoti u kiselosti krastavaca možda i ocat


priprema:


Skuhajte sastojke za francusku salatu, dakle mrkvu, krumpir (u slanoj vodi neoguljen) i grašak. Kuhajte svako odvojeno, jer imaju različita vremena kuhanja.
Mrkvu prije kuhanja narežite na kockice.
Sve sastojke poslje kuhanja odmah obavezno stavite u hladnu vodu, da bi se zaustavio proces kuhanja.
Uzmite neku sortu krumpira koja je inače dobra za pečenje jer se taj krumpir najbolje reže kad je kuhan i ne drobi se.
Količina sastojaka za francusku salatu može odudarati, ali zadržite omjere.
Sve sastojke narežite na sitne kockice i dobro ih ocijedite. Ne smiju biti mokri, jer će inaće francuska salata biti mljackava.
Dodajte sol, salatnu kremu i po potrebi malo octa.
Ja sam radio francusku salatu bez jaja, ali ako radite sa njima dodajte i njih narezane na sitne kockice.
Lagano promješajte. Dosolite ako treba.

Francuska salata se konzumira ohlađena, dakle prije konzumiranja ostavite je na hladnom par sati, da se sastojci prožmu.

Nema komentara:

Objavi komentar