MANČMELOU KOLAČ (MANCHMALLOW)
SASTOJCI :
za biskvit :
6 žumanaca,
1o ravnih kašika šećera,
6 punih kašika brašna,
3 kašike kakaa,
1 vanilin šećer,
pola praška za pecivo,
2oo ml mleka,
1oo ml ulja.
Za fil :
6 bjelanaca,
2o kašike šećera (10+10),
1 vanilin šećer,
4 kašike hladne vode,
Za glazuru :
15o gr čokolade,
5 kašika ulja,
5 kašika vode.
PRIPREMA :
Žumanjca umutiti sa šećerom pa dodati vanilin šećer,
mlijeko i ulje i mikserom sve lepo sjediniti.
U brašno dodati prašak za pecivo i umešati ga.
Brašno i kakao dodati
u smesu sa jajima pa varjačom umešati (ne mikserom)
Izliti smjesu za biskvit na pek papir pa peći u zagrejanoj rerni na 2oo C 2o minuta.
Dok se biskvit peče mikserom mutiti bjelanca dok se ne dobije čvrsta smesa
Znaćete da su bjelanca gotova kada prevrnete vanglu a smesa stoji.
SASTOJCI :
za biskvit :
6 žumanaca,
1o ravnih kašika šećera,
6 punih kašika brašna,
3 kašike kakaa,
1 vanilin šećer,
pola praška za pecivo,
2oo ml mleka,
1oo ml ulja.
Za fil :
6 bjelanaca,
2o kašike šećera (10+10),
1 vanilin šećer,
4 kašike hladne vode,
Za glazuru :
15o gr čokolade,
5 kašika ulja,
5 kašika vode.
PRIPREMA :
Žumanjca umutiti sa šećerom pa dodati vanilin šećer,
mlijeko i ulje i mikserom sve lepo sjediniti.
U brašno dodati prašak za pecivo i umešati ga.
Brašno i kakao dodati
u smesu sa jajima pa varjačom umešati (ne mikserom)
Izliti smjesu za biskvit na pek papir pa peći u zagrejanoj rerni na 2oo C 2o minuta.
Dok se biskvit peče mikserom mutiti bjelanca dok se ne dobije čvrsta smesa
Znaćete da su bjelanca gotova kada prevrnete vanglu a smesa stoji.
Nema komentara:
Objavi komentar