Translate

petak, 26. lipnja 2015.

JUNEĆE ŠNICLE SA POVRĆEM U MLIJEKU

                JUNEĆE ŠNICLE SA POVRĆEM U MLIJEKU




Sastojci


300 g junećih šnicli (6 kom.)
400 g krompira (3 kom.)
200 g šargarepe
250 g šampinjona
5 česmana bijelog luka
malo soli
malo suhog biljnog začina
malo bibera mljevenog
10 okretaja Kotanyi mlin Italijanska mešavina
0,5 dl mlijeka
2 kašike ulja
25 g margarina
malo glatkog brašna T-500 




priprema

Šnicle dobro izlupati. Krompir oljuštiti i iseći na osmine.
Šargarepu oljuštiti i iseći na kockice. Šampinjone oprati i iseći
na listiće. Beli luk očistiti i sitno iseckati. Vatrostalni
sud sa svih strana dobro premazati margarinom.
Isečen i posoljen krompir staviti u vatrostalni sud.

Na krompir staviti isečenu i posoljenu šargarepu.
Na šargarepu staviti isečene i posoljene šampinjone.
Šnicle posoliti, uvaljati u brašno Meso posuti ijseckanim bijelim lukom, mjlevenim biberom i suhim biljnim začinom.i staviti preko šampinjona, cijelom površinom.
Preliti sa mlijekom da prekrije šnicle i dodati još 2 kašike ulja
 Rernu zagrejati na 220 stepeni.
Nepoklopljen vatrostalni sud sa mesom
i povrćem staviti peći u zagrejanu rernu.
Peći pola sata, dok mlijeko ne provri.
Smanjiti temperaturu na 180 stepeni i
vatrostalni sud prekriti poklopcem
ili alu folijom i peći još 45 minuta.
Zatim smanjiti temperaturu na 150 stepeni,
skinuti poklopac ili alu foliju i peći još 30 minuta,
da meso dobije lepu boju, uz povremeno okretanje mesa

Nema komentara:

Objavi komentar