Translate

nedjelja, 28. lipnja 2015.

PALAČINKE PUNJENE MLJEVENIM MESOM

                  PALAČINKE PUNJENE MLJEVENIM MESOM






sastojci:

300 gr mljevenog mesa 
1 glavica luka
200 gr gljiva
1/2 svježe crvene paprike
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica origana
1 žlica crvene paprike u prahu
sol
papar
2 žlice ulja


Preljev za palačinke:

300 ml vrhnja za kuhanje
200 ml jogurta
100 ml mlijeka
3 jaja





Priprema:

Na malo ulja dodati sitno nasjeckani luk i kada pusti miris dodati sitno narezanu papriku.
Kada paprika omekša dodati meso i kuhati na laganoj vatri uz miješanje.
Nakon 5 minuta dodati narezane gljive. Dodati začine i pirjati na laganoj vatri
dok suvišna tekućina ne ishlapi. Nadjev ohladiti  i puniti palačinke.
Složiti palačinke u vatrostalnu posudu i preliti sa preljevom kojeg
ste pripremili tako da ste zajedno pomiješali razmućena jaja,
vrhnje za kuhanje, jogurt i mlijeko. Staviti
u zagrijanu pećnicu na 200ºC oko 30-40 minuta.
Poslužiti uz sezonsku salatu.



Nema komentara:

Objavi komentar