Translate

utorak, 16. lipnja 2015.

twix čokolada

                     twix čokoladice                                                        



sastojci:

500g mliječne čokolade,
350g mekanih karamel bombona,
400g petit keks ili drugog po izboru,
60ml mlijeka,
4 kašike putera.

priprema:



- Čokoladu istopite na pari, pa sipajte
u pleh koji ste obložile samoljepljivom folijom.
 Ubacite u frižider da se čokolada stegne. Keks
 sameljite i dodajte mu istopljeni puter,
pa mešajte dok ne dobijete smesu poput vlažnog peska.

-Karamele ubacite u šerpicu, dodajte mlijeko i topite
na srednjoj temperaturu dok ne dobijete glatku masu.
 Izvadite pleh sa čokoladom, pa pospite sa mljevenim
kesom i dobro pritisnite i utabajte. Prelijte karamelom
 i vratite sve u frižider da se stegne.

-Izvadite iz pleha na ravnu  površinu i isijecite nožem
na štangle. Svaku prelijte istopljenom čokoladom i ponovo
 ubacite u frižider da se stegne.

Nakon toga možete da poslužite svoje twix čokoladice! Prijatno!


Nema komentara:

Objavi komentar