Translate

četvrtak, 16. srpnja 2015.

Domaća pita sa koprivom i krumpirom

Domaća pita sa koprivom i krumpirom

 SASTOJCI

 tanke kore za savijaču (10-tak 

komada ako su kupovne i jako tanke,

300g mlade koprive
4 krumpira
1 veći luk
2 sirna namaza
2 jaje
vegeta, sol, papar
Za preljev: 2,5 dl temeljca

 (voda sa kockom za juhu ili sl.)

 

 PRIPREMA:

    Koprive oprati, pa ih kratko blanširati. Za ovo je dovoljno da ih uronite u kipuću vodu na 5-10 min. Vodu od blanširanja svakako bacite jer u njoj se nalazi mravlja kiselina iz listova koprive koja bi mogla naškoditi vašem želucu
    Krumpir oguliti i naribati na krupniji ribež, a luk sitno nasjeckati.
    Pomiješati u posudi naribani krumpir, koprivu koju ste ocijedili i sitno nasjeckali, luk, sirni namaz i jaje, začiniti po ukusu i dobro promiješati.
    Nadjevom premazivati kore, raditi rolade, složiti ih u lim na papir za pečenje, premazati lagano uljem i peći u pećnici na 175ºC 30 minuta. Nakon toga izvaditi pitu, preliti je temeljcem i vratiti u pećnicu na još 15 minuta. Pita je gotova kada upije sve sokove od temeljca i kada lijepo porume.

 

izvor:http://recipeci.com/

Nema komentara:

Objavi komentar