Domaća pita sa koprivom i krumpirom
Domaća pita sa koprivom i krumpirom
SASTOJCI
tanke kore za savijaču (10-tak
komada ako su kupovne i jako tanke,
300g mlade koprive
4 krumpira
1 veći luk
2 sirna namaza
2 jaje
vegeta, sol, papar
Za preljev: 2,5 dl temeljca
(voda sa kockom za juhu ili sl.)
PRIPREMA:
Koprive oprati, pa ih kratko blanširati. Za ovo je dovoljno da ih uronite u kipuću vodu na 5-10 min. Vodu od blanširanja svakako bacite jer u njoj se nalazi mravlja kiselina iz listova koprive koja bi mogla naškoditi vašem želucu
Krumpir oguliti i naribati na krupniji ribež, a luk sitno nasjeckati.
Pomiješati u posudi naribani krumpir, koprivu koju ste ocijedili i sitno nasjeckali, luk, sirni namaz i jaje, začiniti po ukusu i dobro promiješati.
Nadjevom premazivati kore, raditi rolade, složiti ih u lim na papir za pečenje, premazati lagano uljem i peći u pećnici na 175ºC 30 minuta. Nakon toga izvaditi pitu, preliti je temeljcem i vratiti u pećnicu na još 15 minuta. Pita je gotova kada upije sve sokove od temeljca i kada lijepo porume.
izvor:http://recipeci.com/
Nema komentara:
Objavi komentar