Translate

subota, 11. srpnja 2015.

Proljetna delicija – juha od šparoga

Proljetna delicija – juha od šparoga



Ova se juha može ohladiti i jesti hladna za osvježenje tijekom toplijih proljetnih dana.
Sastojci:
  • 1 vezica mladih šparoga
  • 1 luk narezan na sitne kockice
  • 1 mrkva narezana na tanke kolutiće
  • 1 korijen peršina narezan na tanke kolutiće
  • 6 šalica temeljca od povrća ili vode
  • 3 režnja češnjaka, usitnjena
  • 1 žličica soli
  • 1/2 šalice zobenog vrhnja

Priprema:

Stavite u posudu narezano povrće i češnjak. Ulijte vodu i kuhajte poklopljeno da povrće omekša.
Štapnim mikserom izmiksajte povrće u kremu (neka se prije toga juha malo ohladi da ne bude prevruća za miksanje). Dodajte sol i neka još jednom zakuha.
Na kraju umiješajte zobeno vrhnje.
Za bogatiji okus povrće možete prvo propirjati na maslinovom ulju, pa onda kuhati.
Dovoljne su dvije žlice maslinovog ulja.

izvor:http://alternativa-za-vas.com

Nema komentara:

Objavi komentar