Proljetna delicija – juha od šparoga |
Ova se juha može ohladiti i jesti hladna za osvježenje tijekom toplijih proljetnih dana.
Sastojci:
- 1 vezica mladih šparoga
- 1 luk narezan na sitne kockice
- 1 mrkva narezana na tanke kolutiće
- 1 korijen peršina narezan na tanke kolutiće
- 6 šalica temeljca od povrća ili vode
- 3 režnja češnjaka, usitnjena
- 1 žličica soli
- 1/2 šalice zobenog vrhnja
Priprema:
Stavite u posudu narezano povrće i češnjak. Ulijte vodu i kuhajte poklopljeno da povrće omekša.
Štapnim mikserom izmiksajte povrće u kremu (neka se prije toga juha malo ohladi da ne bude prevruća za miksanje). Dodajte sol i neka još jednom zakuha.
Na kraju umiješajte zobeno vrhnje.
Za bogatiji okus povrće možete prvo propirjati na maslinovom ulju, pa onda kuhati.
Dovoljne su dvije žlice maslinovog ulja.
izvor:http://alternativa-za-vas.com
Nema komentara:
Objavi komentar