Translate

četvrtak, 9. srpnja 2015.

MUSAKA SA KROMPIROM I MLJEVENIM MESOM

           MUSAKA SA KROMPIROM I MLJVENIM MESOM

sastojci:

    1,5 kg krumpira
    50 dag mljevenog mesa
    1 luk
    1 dl bijelog vina
    2 dl soka od rajčice    žlica, dvije ketchupa
    vegeta, sol, papar
    1/2 povrtne kocke za juhu
    4 jaja
    4 žlice kiselog vrhnja
    20 dag ribanog sira trapista


Priprema:

    Skuhati krumpir u ljusci, oguliti ga i narezati na tanje ploške.   Na ulju pržiti luk, dodati mljeveno meso pa uz miješanje pržiti dok ne posmeđi. Posoliti i začiniti po želji, dodati vino pa pustiti da tekućina ispari. Tada dodati rajčicu i ketchup i oko 2 dl vode pa uz povremeno miješanje pirjati oko 20 min.
 U manjoj posudi pjenjačom umutiti jaja i vrhnje, povegetiti ili posoliti.
 U namašćenu vatrostalnu posudu slagati red krumpira da prekrije dno, po njemu rasporediti žlicom malo smjese od jaja, rasporedti potom meso, posipati sirom pa ponovo složiti  deblji sloj krumpira. Sve zaliti smjesom jaja i vrhnja, posipati sirom i peći u pećnici na 200℃ oko 30 min dok ne poprimi zlaćanu boju




izvor:recipeci.com

Nema komentara:

Objavi komentar