Translate

srijeda, 15. srpnja 2015.

ODRŽIMO NOKTE JAKIM I NELOMLJIVIM UZ...

     ODRŽIMO NOKTE JAKIM I NELOMLJIVIM UZ...


Čak i ako nemate prirodno jake nokte, njihovo stanje uvek možete popraviti pridržavajući se nekoliko jednostavnih pravila. Dodatno vreme koje iziskuje je minimalno, a rezultate možete videti već posle par nedelja.

Budite uporni, naročito ukoliko su vam nokti slabijeg kvaliteta, skloni pucanju i listanju, promena ne može doćio preko noći.











1.        Koristite bazni lak za nokte

Ukoliko lakirate nokte, preporučujemo da pred svaki manikir koristite i bazni lak koji neguje i jača nokatnu ploču. Tim potezom uradićete nekoliko dobrih stvari – negovati nokat, sprečiti eventualna oštećenja koja dugotrajno lakiranje može izazvati, a manikir će vam trajati duže
.

2.        Birajte proizvode bez acetona

Pri odabiru skidača laka za nokte možete se rukovoditi različitim kriterijumima – mirisom, bojom, proizvođačem. Mi vam savetujemo da obratite pažnju na jedan ključni kriterijum – uvek birajte skidač laka bez acetona i onaj manje agresivni. Iako se na vašim noktima nalazi relativno kratko, samo dok skidate lak, agresivni skidač laka može dodatno isušiti nokte.


3.        Ulje za negu noktiju
Između lakiranja preporučujemo da odvojite malo vremena da umasirane neko hranljivo ulje u vaše nokte i zanoktice. U tu svrhu možete koristiti čisto ulje, na primer ricinusovo ili maslinovo, ili neku od mešavina namenjenih nezi noktiju. Takođe, dobar izbor mogu biti i kreme namenjene nezi noktiju. Ovaj korak naročito nemojte zaboraviti odmah nakon skidanja laka za nokte, kako biste ga dodatno oporavili nakon delovanja skidača.


4.        Pravite pauzu u lakiranju

Bez obzira na veliki izbor lakova na tržištu, a možda i na vašoj polici, dobro je povremeno odmoriti nokte od lakiranja. Ne postoji nikakvo utvrđeno pravilo koliko često bi to trebalo da činite, već je najbolje da pratite stanje svojih noktiju. Ukoliko su vam nokti stalno nalakirani, preporučljivo je da napravite pauzu bar jednom u par nedelja.


5.        Balansirana ishrana

Ovaj savet ste čuli već dosta puta, ali postoji i razlog za to. Zdrav život i izbalansirana ishrana pozitivno utiču na kompletno stanje organizma, kožu, kosu i, naravno, nokte. Vitamini A, B, C, gvožđe i cink utiču na stanje nokatne ploče, pa ukoliko ih ne unosite u dovoljno količini to se može pokazati i na noktima.


Bonus savet: Bez obzira na to da li su vam nokti jaki ili ne, razmotrite nabavku staklene turpije za nokte, umesto tradicionalnih metalnih ili kartonskih varijanti. Korišćenje ovih turpija učiniće da vam nokti budu jači i da se manje listaju, a ukoliko ipak preferirate turpije drugog materjala, povedite računa da budu one slabije granulacije


izvor:http://citymagazine.rs





Nema komentara:

Objavi komentar