Translate

subota, 11. srpnja 2015.

ČAJ ZA GLASNE ŽICE





ČAJ ZA GLASNE ŽICE


Postoji dosta priča o tome kako su vrhunski pevači koristili izvestan napitak pre nego što izađu na scenu kako bi im glas zvučao sjajno.

Međutim, istina je da nijedan čaj ne može da učini čuda ako niste talentovani. Svi biljni čajevi vam mogu pomoći oko onoga što već posedujete, povećavajući snagu i otpornost vašeg organizma.



caj od kamilice za glasne zice

Bilo koja vrsta vrućeg čaja može učiniti da vam glas zvuči mnogo bolje, ali tek ako ima dodatna antiinflamatorna svojstva i efekat čišćenja, možete da tvrdite da konzumiranje tog čaja pravi razliku između dobrog i lošeg nastupa.
Kako deluje čaj na glasne žice?

Zahvaljujući svojim aktivnim supstancama, ovi čajevi čiste vaš respiratorni sistem i povećavaju nivo antitela, tako da nećete imati teškoća sa pevanjem, kao što je bol u grlu.

Međutim, u tradicionalnoj medicini ne postoji čudotvoran lek koji može učiniti da pevate bolje;zbog toga se mnogi stručnjaci specijalizuju za biljne tinkture i napitke. Pošto jačanje izdržljivosti vašeg glasa nije ozbiljan problem, možda ćete želeti da probate čaj koji je efikasan i bezbedan.
Koji čajevi su najbolji za glasne žice?

Kada birate čajeve za bolji glas, odaberite one koji su bogati nutrijentima i mineralima, a izbegavajte one koji imaju visok sadržaj kiselina. Ako ne znate koji čajevi vam poboljšavaju glas, pročitajte sledeći spisak i odaberite jedan:


Čaj od kamilice – ima antiinflamatorna svojstva i dejstvo analgetika, a da ne pominjemo njegov predivan ukus i aromu. Možete ga takođe koristiti za lečenje glavobolje, stresa, anksioznosti, menstrualnih bolova i bolova u menopauzi, kao i dijabetesa.

caj od kamilice za glasne zice

Ovaj čaj je potpuno bezbedan i čak može da bude zamena za vašu jutarnju kafu. Ali nemojte piti više od 6 šoljica dnevno, u suprotnom, dobićete dijareju.








Čaj od đumbira – Pored njegove upotrebe u terapiji anemije i autoimunih bolesti, ovaj čudesni kineski čaj može pojačati vaš glas i učiniti ga čistijim. Obavezno koristite malu količinu biljke kada pripremate ovaj čaj da vam se ne bi javili stomačni problemi i netolerancija na kiselinu u hrani i pićima.
Čaj od žalfije – čaj koji je takođe dobro koristiti kod problema sa spavanjem i s arterijama. Ovaj čaj je dobar i za vaše grlo. Daće energiju celom vašem telu i podmladiće vam glasne žice. Međutim, budite oprezni: nemojte piti više od 2 šoljice dnevno u kratkom vremenskom periodu.
Kontraindikacije i mere opreza

Kada se konzumiraju kako je propisano, ovi čajevi su generalno bezbedni. Međutim, nemojte prekoračiti preporučenu dnevnu dozu kako biste izbegli neke zdravstvene komplikacije, kao što su dijareja, povraćanje, mučnina, zatvor ili nervozan želudac.

Takođe, ako primetite osip na koži, najbolje je da se što pre obratite lekaru. Ako imate dozvolu lekara i ne postoji ništa što vas sprečava u lečenju čajevima, odaberite čaj za bolji glas koji vam najviše odgovara i uživajte u njegovim blagodetima za zdravlje


izvor:http://www.najboljicajevi.com

Nema komentara:

Objavi komentar