ĆUFTE U PARADAJZ SOSU
SASTOJCI:
250g mljevene junetine
jedna glavica luka
malo soli
malo bibera
malo začinskog bilja po želji
jedna kašika koncentrata od paradajzamalo ulja
200g svježih šampinmjona
dvije kašike slatkog vrhnja
malo ko zeli mozzarella sira
PRIPREMA:
Izmješati meso, luk, začine, malo ulja i pire od paradajza. Oblikovati
manje kuglice i dobro ih uvaljati u brašno. Pržiti ih na srednjoj
temperaturi u već zagrijanom ulju, tako da dobiju blago rumenu boju.
Zatim dodati ca. 100-200 ml vode (koliko želimo da imamo sosa). Ostaviti da
kuha na niskoj temperaturi 10 min. Ako bi bilo pregusto dodati još malo
vode i vidjeti dali je dovoljno začinjeno ( po potrebi jos dodati soli i
vegete). Zatim dodati šampinjone koje smo oprali i očistili. Ako su
sitni stavljati ih cjele, a ako su veliki prepoloviti ih
Dodati vrhnje i dobro izmješati. Kuhati jos 5 minuta, a zatim dodati mozzarellu i skloniti sa pleha da se malo ohladi.
Promješati i servirati uz makarone, pire krompir ili rižu.
izvor:http://www.bosanskikuhar.ba
Nema komentara:
Objavi komentar