najbolja osvježavajuća kombinacija
Obožavamo ljeto zbog mora i sunca, zbog sladoleda i ostalih ledenih deserata. Volimo ga i zbog finih bobica u kojima možemo uživati samo u natoplijim mjesecima. Imamo odličnu kremastu kombinaciju koju svakako morate isprobati kod kuće. Možete se igrati s nekoliko varijanti; primjerice ako ne smijete jaja u tom slučaju izmiješajte samo borovnice i crème fraîchea, a ako ne možete nabaviti crème fraîche pomiješajte borovnice s ricotta sirom ili slastičarskom kremom. Odlično u bilo kojem slučaju!
ž
Zagrijte pećnicu na 200°C, pleh za pečenje obložite papirom , a potom i aluminijskom folijom. Operite borovnice i rasporedite ih po papiru za pečenje. Posipajte ih s malo vanilin šećera i limunove korice. Za intenzivniji okus naribajte i malo đumbira. Pecite 12 minuta, a pleh protresite svakih 4 minute. Maknite iz pećnice i pustite da se ohladi. Stavite u blender i izmiksajte ih.
Obožavamo ljeto zbog mora i sunca, zbog sladoleda i ostalih ledenih deserata. Volimo ga i zbog finih bobica u kojima možemo uživati samo u natoplijim mjesecima. Imamo odličnu kremastu kombinaciju koju svakako morate isprobati kod kuće. Možete se igrati s nekoliko varijanti; primjerice ako ne smijete jaja u tom slučaju izmiješajte samo borovnice i crème fraîchea, a ako ne možete nabaviti crème fraîche pomiješajte borovnice s ricotta sirom ili slastičarskom kremom. Odlično u bilo kojem slučaju!
- 250 g svježih borovnica
- 3 žutanjka
- 100 g šećera
- prstohvat vanilin šećra
- 250 g crème fraîche
- 180 g mlijeka
ž
Zagrijte pećnicu na 200°C, pleh za pečenje obložite papirom , a potom i aluminijskom folijom. Operite borovnice i rasporedite ih po papiru za pečenje. Posipajte ih s malo vanilin šećera i limunove korice. Za intenzivniji okus naribajte i malo đumbira. Pecite 12 minuta, a pleh protresite svakih 4 minute. Maknite iz pećnice i pustite da se ohladi. Stavite u blender i izmiksajte ih.
U
posudi izmiksajte žutanjke i šećer. U drugoj posudi zagrijte mlijeko i
stavite pola mahune vanilije. Umiješajte crème fraîche, a kada mješavina
počinje krčkati (ne vrijeti), maknite s vatre pa umiješajte smjesu sa
žutanjcima. zatim uz konstantno miješanje ponovno vratite na vatru još
koje dvije minute. Maknite s vatre i pustite da se ohladi. Kad se
ohladilo na oko 10°C umiješajte borovnice sve zamrznite najbolje preko
noći.
Želite
li kremastiji sladoled, nakon tri sata zamrzavanja ponovno izmiksajte
kako ne bi bio vodenast. Ako je i tada još vodenast ili bezokusan,
dodajte mu par žlica meda i vanilin šećera i ponovno izmiksajte.
izvor: dobrahrana.jutarnji.hr
Nema komentara:
Objavi komentar