Translate

nedjelja, 12. srpnja 2015.

COCA COLA KOLAČ

                                     COCA COLA KOLAČ


Coca cola kolač je definitivno kolač koji će obožavati svi ljubitelji coca cole i kremastih kolača. Osim toga, kolač je jednostavan za pripremu, peče se samo biskvit, a krema se zmućka od keksa, margarina i naravno, coca cole Završni štih kolaču daje podeblji sloj slatkog vrhnja, a sve skupa u kombinaciji je predobar spoj punog, kremastog okusa. Moram li uopće reći da su klinci bili oduševljeni ovim kolačem, tako da ću ga definitivno od sada raditi češće. Coca cola se inače u kolaču uopće ne osjeti puno…nekako se izgubi u okusu čokolade u biskvitu i mirisu keksa i margarina, tako da ako ste doista veliki fan cole, morat ćete si uz kolač natočiti bar još jednu čašu kako biste zadovoljili svoju hedonističku potrebu za ovim napitkom Jedina zamjerka kolaču je to što se krema od keksa koja je dosta gusta i ‘teška’ pomalo odvajala od biskvita prilikom rezanja. Ali to su doista sitnice koje su zanemarive i koje vas ne bi trebale omesti u pripremi svojih coca cola slatkih zalogaja.




SASTOJCI:


    5 jaja
    4 žlica šećera
    5 žlica brašna
    3 žlice kakaa
    1 dl ulja
    100 g čokolade za kuhanje
    1 prašak za pecivo
    250 ml coca cole za preljev pečenog biskvita

Za kremu:

    250 g keksa petit beure (ili plazma)
    10 dkg mljevenih lješnjaka
    250 g maslaca ili margarina
    100 g šećera u prahu
    300 ml coca cole


PRIPREMA:


    Za biskvit odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Miksati žumanjke sa šećerom, dodati ulje i otopljenu čokoladu. Dodati brašno, kakao i prašak za pecivo. Na kraju umiješati čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Izliti smjesu u lim za pečenje premazan maslacem i posipan brašnom. Peći u pećnici na 180ºC 25 minuta. Pečeni i još vrući biskivt preliti sa 300 ml coca cole. Pustiti da se ohladi.
    Za kremu u posudi pomiješati mljevene kekse, lješnjake i šećer. Dodati coca colu te margarin koji ste prethodno mikserom izradili sa šećerom u prahu. Dobro izmiksati kako bi se krema lijepo ‘povezala’ i postala podatna.
    Na ohlađeni biskvit nanijeti kremu, premazati tučenim vrhnjem za šlag i dobro rashladiti. Po želji posipati ribanom čokoladom.


izvor:http://recipeci.com/

Nema komentara:

Objavi komentar