Translate

nedjelja, 12. srpnja 2015.

ČOKOLADNA HALVA


                                   ČOKOLADNA HALVA



Sastojci:

    150 ml ulja
    30 g maslaca
    230 g brašna


Sastojci za sirup:


    250 ml šećera    300 ml vode
    1 vanilija šećer


Dodatni sastojci:


    2 žlice čokolade u prahu
    1 žlica kakaa
    2 žlice šećera
    100 ml tople vode
    50 g čokolade za kuhanje


Sastojci za dekoraciju:


    po ukusu otopljena mliječna čokolada
    po ukusu sjeckani orasi, bademi, kokosovo brašno….


Priprema:



Prvo skuhajte sirup od šećera, vanilija šećera i vode (kuhajte 3-4 minute na laganoj vatri). U posudi zagrijte ulje, dodajte komadić maslaca, te na zagrijano ulje dodajte brašno, miješajući sve vrijeme. Pržite brašno, dok ne porumeni i postane bronzane boje. Zatim lagano doljevajte sirup u smjesu od brašna, neprestano miješajući. Miješajte dok smjesa ne postane gusta. Sjedinite čokoladu u prahu, kakao i šećer, pa prelijte sa 100 ml vode. Dobro umutite, pa dodajte u gotovu halvu. Dodajte još i izlomljenu čokoladu, pa sve dobro sjedinite. Gotovu halvu sipajte u silikonske kalupe… ili u manji pleh. Kada se prohladi, izvadite iz kalupa. Otopite mliječnu čokoladu, pa prelijte preko halve… pospite sjeckanim orasima, bademima, lješnjacima, kokosovim brašnom (po ukusu)…


izvor: http://www.recepti-svijeta.com

Nema komentara:

Objavi komentar