BRANCIN SA POVRĆEM
SASTOJCI:
4 manja brancina
prsthovat soli
2 kašikice suhog začina
4 kašike limunovog soka
4 kašike maslinovog ulja
ZA PRILOG.
200g kuhanog kukuruza
200g kuhanog brokolija
100g kuhane šargarepe
pečurke
malo soli
kašika maslinovog ulja
PRIPREMA:
1 Ribu ošistite,operite i dobro presušite ubrusom.
2 Spola je posolite a unutrašnjost natapkajte limunovim sokom i suhim začinom
3 Rešetke za roštilj dobro zagrijte premažite maslinovim uljem i stavite ribu da se peče
4 Tokom pečenja ribu premazujte maslinovim uljem
5 Pecite je sa svake strane po 5 do 10 minuta
6 Kuhano povrce malo posolite i prelijte maslinovim uljem te služite uz pečenu ribu
izvor:http://www.posnajela.rs
SASTOJCI:
4 manja brancina
prsthovat soli
2 kašikice suhog začina
4 kašike limunovog soka
4 kašike maslinovog ulja
ZA PRILOG.
200g kuhanog kukuruza
200g kuhanog brokolija
100g kuhane šargarepe
pečurke
malo soli
kašika maslinovog ulja
PRIPREMA:
1 Ribu ošistite,operite i dobro presušite ubrusom.
2 Spola je posolite a unutrašnjost natapkajte limunovim sokom i suhim začinom
3 Rešetke za roštilj dobro zagrijte premažite maslinovim uljem i stavite ribu da se peče
4 Tokom pečenja ribu premazujte maslinovim uljem
5 Pecite je sa svake strane po 5 do 10 minuta
6 Kuhano povrce malo posolite i prelijte maslinovim uljem te služite uz pečenu ribu
izvor:http://www.posnajela.rs
Nema komentara:
Objavi komentar