PILEĆA DŽIGARICA
Sastojci:
500 g pileće džigerice
300 g crnog luka
2 kašike ulja
2 kašike crvene mlevene paprike
so biber
peršunov list
600 g kuvanog krompira
200 g crnog hleba
priprema:
Na ulju propržiti crni luk sečen na rezanca, dodati pileću džigericu i prodinstati. Po potrebi jelo nalivati vodom. Pred kraj dodati začine i još malo prodinstati. Džigericu servirati uz bareni krompir i crni hleb.
Sirova pileća džigerica veoma često može biti mikrobiološki kontaminirana. Potrebno je preduzeti mere predostrožnosti kako bi pripremljena džigerica bila bezbedna za upotrebu. Najbolja je kada se iseče na manje komade i peče dok iz nje ne prestane da curi ružičasta sukrvica.
izvor:www.kuhinjica.rs
Sastojci:
500 g pileće džigerice
300 g crnog luka
2 kašike ulja
2 kašike crvene mlevene paprike
so biber
peršunov list
600 g kuvanog krompira
200 g crnog hleba
priprema:
Na ulju propržiti crni luk sečen na rezanca, dodati pileću džigericu i prodinstati. Po potrebi jelo nalivati vodom. Pred kraj dodati začine i još malo prodinstati. Džigericu servirati uz bareni krompir i crni hleb.
Sirova pileća džigerica veoma često može biti mikrobiološki kontaminirana. Potrebno je preduzeti mere predostrožnosti kako bi pripremljena džigerica bila bezbedna za upotrebu. Najbolja je kada se iseče na manje komade i peče dok iz nje ne prestane da curi ružičasta sukrvica.
izvor:www.kuhinjica.rs
Nema komentara:
Objavi komentar