Translate

srijeda, 15. srpnja 2015.

ŠARENI SLANI ROLAT

                                   ŠARENI SLANI ROLAT



Sastojci:

     700gr mlevenog mesa
      jedno deblje parče hleba    

      5 jaja
      1,5 dl mleka
      1 glavica crnog luka
      1 česmo belog luka
     1 kašika senfa
     so, biber i suvi začin po ukusu


Priprema:

Hleb preliti mlekom i izgnječiti ga i umutiti.

4 jaja skuvati.

Hlebu dodati sitno seckani crni i beli luk, meso, jedno jaje,senf i začine po ukusu i dobro izmesiti.

Pola smese staviti na alu foliku, pa staviti jaja i odgore staviti ostatak smese.

Oblikovati rukama rolat, deblju kobasicu, pa zatvoriti foliju sa svih strana i staviti da se peče na 200 stepeni 30 minuta.

Posle 30 minuta odmotati foliju pa ostaviti da se zapeče 10 minuta.

Rolat prohladiti, pa tek onda iseći da bi se dobila lepa parčad.



izvor:http://domacirecepti.net


Nema komentara:

Objavi komentar