Translate

nedjelja, 12. srpnja 2015.

ZAPEČENE MAKARONE

                   ZAPEČENE MAKARONE



SASTOJCI:



    1/2 kg makarona
    ½ l mlijeka
    1 dcl ulja
    3 jaja
    4 dcl jogurta
    maslac za premazivanje posude za pečenje
    papar, sol











PRIPREMA:




Makarone skuhati u slanoj vodi pa ih procijediti.
Jaja umutiti i izmiješati jogurtom i mlijekom.
Dodati ulje, začiniti prema ukusu i sve opet dobro izmiješati.
Kuhane makarone izmiješati sa smjesom od jogurta, sve dobro promiješati pa izliti u namašćenu vatrostalnu posudu.
Peći u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta (dok ne porumeni odozgora).
Servirati toplo i po želji po jelu naribati parmezan.
Poslužiti uz miješanu salatu, sezonsku salatu ili neku po želji.
Umjesto makarona možete koristiti i neki drugi tip tjestenine, npr. široke rezance, mašnice, fusile, višebojnu tjesteninu…



izvor:http://www.prakticanzivot.com/

Nema komentara:

Objavi komentar